periorismoi-anemvoliastoi

Με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, απαιτεί από τον νέο υπουργό Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις δηλώσεις που έχει κάνει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ σημειώνει ότι «το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο κ. Πλεύρης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά:

«…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς».
Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Ταυτόχρονα, το ΚΙΣΕ ζητά ο Αθ. Πλεύρης να καταδικάσει την μισαλλοδοξία, τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας (και εκθέτοντας για μία ακόμη φορά την υποκριτική επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου) ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έχει διακηρύξει αυτές τις καταδικαστικές θέσεις.«Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι εκεί την περίοδο κατά την οποία έγινε η δήλωση, ο κ. Πλεύρης ήταν ομόσταυλος άλλων δύο πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πριν σταδιακά η Νέα Δημοκρατία «ενσωματώσει» το ακροδεξιό ΛΑΟΣ…

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 12 =