Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για Πλεύρη: Να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό

«Δεν μπορεί κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι "θέλω να εξοντώσω κάποιον";» έχει αναρωτηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο νέος «εκλεκτός» Μητσοτάκη.

Με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, απαιτεί από τον νέο υπουργό Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις δηλώσεις που έχει κάνει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ σημειώνει ότι «το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο κ. Πλεύρης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά:

«…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς».
Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Ταυτόχρονα, το ΚΙΣΕ ζητά ο Αθ. Πλεύρης να καταδικάσει την μισαλλοδοξία, τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας (και εκθέτοντας για μία ακόμη φορά την υποκριτική επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου) ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έχει διακηρύξει αυτές τις καταδικαστικές θέσεις.«Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι εκεί την περίοδο κατά την οποία έγινε η δήλωση, ο κ. Πλεύρης ήταν ομόσταυλος άλλων δύο πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πριν σταδιακά η Νέα Δημοκρατία «ενσωματώσει» το ακροδεξιό ΛΑΟΣ…

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ:

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Το δικό μας δημοτικό συμβούλιο θα εκδώσει ψήφισμα; – Όχι στο κλείσιμο του ΕΛΤΑ Κυθήρων

Τα νέα από την απέναντι πλευρά, τη Λακωνία, είναι...

«Λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Γυθείου και Αρεόπολης: Σκληρή κριτική από τον Μανώλη Μάκαρη για εγκατάλειψη της Μάνης

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της περιφερειακής...

Ανοικτή διαδικτυακή ημερίδα. Από τη MERCOSUR στη νέα ΚΑΠ (δωρεάν μέσω Zoom)

Η Συμφωνία ΕΕ–MERCOSUR δεν είναι «ένα ακόμη διεθνές χαρτί»....

Μελέτη αναδάσωσης από το ΚΙΠΑ

Το ΚΙΠΑ ενημερώνει την τοπική κοινωνία, για τα επόμενα...

Ένα Νέο Ζευγάρι Μάτια: Τεχνολογία και Κοινότητα Ενώνουν Δυνάμεις για την Προστασία των Κυθήρων από τις Πυρκαγιές

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης μιας δασικής πυρκαγιάς, κάθε δευτερόλεπτο μετράει....
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img