Glamorgan Wales
© Copyright Colin Cheesman

Εμπρός σηκωθείτε και βγείτε στους δρόμους, να πάρουμε αεροπλάνα και να πάμε ταξίδι στην Ουαλία! Ήλθε η ώρα να κατευθυνθούμε λίγο νότια του Κάρντιφ, να γνωρίσουμε την κοιλάδα του Γκλαμόργκαν και να θαυμάσουμε τις φυσικές ομορφιές της. Υπάρχει και μια έκπληξη όμως! Η μεγάλη γέφυρα του Πόρθκερι (Porthkerry) που μοιάζει καταπληκτικά με την γέφυρα Μακφέιλ στο Κατούνι των Κυθήρων.

Πρώτα ας δούμε την γέφυρα

Η γέφυρα του Πόρθκερι χτίστηκε κατά την κατασκευή του σιδηροδρόμου “Vale of Glamorgan” τη δεκαετία του 1890. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους James Szlumper και William Szlumper. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της περιοχής, χτίστηκε από πέτρα με δεκαέξι τόξα και φτάνει σε μέγιστο ύψος τα 110 πόδια (33 μέτρα). Η γέφυρα αρχικά χρησίμευσε για την μεταφορά άνθρακα στο Barry Docks, όμως από το 2019 χρησιμοποιείται μόνο για την εκτέλεση δρομολογίων επιβατηγών τρένων.

Μήπως σας μοιάζει λίγο με τις δικές μας γέφυρες στο Κατούνι και τον Ποταμό; Σίγουρα μια σχέση υπάρχει, καθώς οι γέφυρές μας έχουν κατασκευαστεί από τον Άγγλο μηχανικό Τζων Μακφέιλ. Άρα μια κοινή μηχανική κουλτούρα, δε μπορεί, θα παίζει!

Γνωρίστε το Πάρκο του Πόρθκερι

220 στρέμματα δάσους και λιβαδιού σε μια προστατευμένη κοιλάδα που οδηγεί σε παραλία με βότσαλα και εντυπωσιακά απόκρημνα βράχια.

Το πάρκο διαθέτει πολλά μονοπάτια, χώρους για πικνίκ, ένα αναψυκτήριο και έναν χώρο για παιχνίδια περιπέτειας. (Για όσους πάτε, τα τραπέζια για πικνίκ και τα παγκάκια βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό χώρο στάθμευσης).

Η τουριστική προβολή του Γκλαμόργκαν

«Αποδράστε από τα πλήθη (διεθνής όρος escape the crowds), στις υπέροχες παραλίες μήκους 22,5 χιλιομέτρων, στους απομονωμένους όρμους και στους απόκρημνους βράχους της  κοιλάδας του Glamorgan». Κάπως έτσι περιγράφεται το ταξίδι σε αυτόν τον μικρό παράδεισο της Νότιας Ουαλίας.

To Γκλαμόργκαν έχει πολλά να προσφέρει και είναι πολύ λιγότερο πυκνοκατοικημένo από το Devon and το Cornwall. Η παρθένα ακτογραμμή της κοιλάδας, οι όμορφες παραλίες, τα πανέμορφα πάρκα, τα απολιθώματα, τα ερείπια του κάστρου Dunraven, τα μονοπάτια θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας αναζωογονήσουν! Το ταξίδι Γκλαμόργκαν είναι ιδανικό για οικογένειες.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.visitthevale.com/

https://www.valeofglamorgan.gov.uk/en/enjoying/Coast-and-Countryside/Coast-and-Countryside.aspx

https://www.valeofglamorgan.gov.uk/en/enjoying/Coast-and-Countryside/Coast-and-Countryside.aspx

Φωτογραφίες

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − 6 =