katharismos-kadoi-ogkodon

Οι υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων προχωρούν εντατικά τον καθαρισμό των περιοχών γύρω από τους κάδους ογκωδών απορριμμάτων σε διάφορα σημεία στο νησί. Ήδη έχουν καθαριστεί τρία τέτοια σημεία και σύντομα θα καθαριστούν περισσότερα.

Εν τούτοις, ενώ ο Δήμος Κυθήρων καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για την αποκατάσταση των χώρων αυτών, παρατηρούμε την συστηματική προσπάθεια από μερίδα δημοτών να δημιουργήσουν εκ νέου εστία ρύπανσης στις περιοχές αυτές. Συγκεκριμένα, πριν αποχωρήσουν καλά καλά τα συνεργεία καθαρισμού από την περιοχή που βρίσκεται ο κάδος ογκωδών στον Ποταμό, άγνωστοι απέθεσαν οικιακά σκουπίδια, τα οποία θα έπρεπε να τοποθετήσουν σε κανονικούς πράσινους κάδους απορριμμάτων, έξω από τον εν λόγω κάδο μολύνοντας εκ νέου την περιοχή. Ο Δήμος φυσικά θα προχωρήσει σε διερεύνηση του θέματος και υποβολή των ανάλογων προστίμων.

Επειδή οι ενέργειες αυτές, οι οποίες θεωρούμε ότι γίνονται εσκεμμένα, υποβαθμίζουν τον τόπο και τους κατοίκους του, δημιουργώντας παράλληλα κακή εικόνα για το νησί στους επισκέπτες του, ο Δήμος μας θα πραγματοποιεί πλέον επί καθημερινής βάσεως ελέγχους στα σημεία τοποθέτησης των κάδων αυτών.

Τέλος παρακαλούμε για μία ακόμα φορά τους κατοίκους του νησιού να ακολουθούν τις οδηγίες που αναφέρονται στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Κυθήρων καθώς και στις σχετικές ανακοινώσεις, σχετικά με το είδος απορριμμάτων που πρέπει να τοποθετούνται σε κάθε κάδο.

Κανονισμός καθαριότητας
Ανακοίνωση: Τοποθέτηση βαρέων αντικειμένων στους ειδικούς κάδους
Ανακοίνωση: Μπλε κάδοι- Τι πετάμε σε αυτούς
Ανακοίνωση: Απόρριψη ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three − 3 =