Αγρότες με τρακτέρ σε απεργία
φωτογραφία αρχείου

Επιστροφή του… μισού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 και δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού που θα επιστραφεί στους αγρότες, προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να καθησυχάσει τους αγρότες που ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, δυσαρεστημένοι απ’ όσα τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή τους στο Μαξίμου την προηγούμενη εβδομάδα που δεν ανταποκρίνονται στα αίτημά τους.

Δύο ήταν όλες κι όλες οι νέες εξαγγελίες και αφορούσαν το ενεργειακό κόστος και την επίσπευση μέρους της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επίσπευση του μισού ΕΦΚ στα τέλη Μαρτίου. Συγκεκριμένα εξήγγειλε την προκαταβολή της επιστροφής ύψους 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανοίξει διάλογο «για έναν πιο δίκαιο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ» με στοιχεία μόνιμης αντιμετώπισης, αλλά από… το 2025 και μετά.

Κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κοινωνική διεκδίκηση, πιεστική και δίκαιη, καταφεύγει σε… επικοινωνιακά τρικ και «μισές» παροχές. Τώρα, πιστεύει πως κάνει χάρη στους αγρότες με την τιμή 9-11 λεπτά ανά κιλοβατώρα και την ταχύτερη επιστροφή του μισού ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 16 =