Για κατασκοπεία κατηγορούνται δύο ημεδαποί στη Ρόδο

Δύο Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Ρόδο, κατηγορούνται για κατασκοπία, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Ασφάλεια και την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Δημοκρατικής”, πρόκειται για έναν ημεδαπό με καταγωγή από την Κομοτηνή, μάγειρα σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Καστελόριζο – Ρόδο και σε άλλα νησιά, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι καταγράφονταν συστηματικά οι επαφές του και τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου-στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του σε συνεργασία με τον δεύτερο.

Ο έτερος κατηγορούμενος, έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Είχε επαφές με τον πρώτο και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.

Οι πληροφορίες της “Δημοκρατικής” αναφέρουν ότι διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού και κατασχέθηκαν υπολογιστές και τηλέφωνα.

Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε πενθήμερη προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις παρουσία συνηγόρου.

Οπως έγραψε και στο παρελθόν η “Δημοκρατική” για την δραστηριότητα του τελευταίου ατόμου είχε ανακύψει σοβαρό θέμα τον Φεβρουάριο του 2017 που έφτασε μέχρι και στην Βουλή των Ελλήνων.

Δημιουργός του άρθρου:

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img