καιλή ευα

Καταιγιστικές οι εξελίξεις καθώς η προσαγωγή της Εύας Καϊλή έγινε σύμφωνα με το Γαλλικο Πρακτορείο Ειδήσεων! Η υπόθεση αφορά έρευνα ς με το Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται η ευρωβουλευτής . Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η που αρχικώς προσήχθη στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει:

«Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η , σε σχέση με μια έρευνα για που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή».

Διέγραψε την Εύα Καϊλή ο Νίκος Ανδρουλάκης – Βέλγικος Τύπος: Συνελήφθη ως ύποπτη για διαφθορά! Πότε δεν ισχύει η βουλευτική ασυλία στην Ευρωβουλή

Η ευρωβουλευτής του – ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή κλήθηκε για ανάκριση στο πλαίσιο διερεύνησης σκανδάλου διαφθοράς από το Κατάρ. Η βελγική εφημερίδα μιλά για σύλληψη παρά τη βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή. Την πληροφορία αυτή μεταδίδει η Le Soir, αλλά και το δίκτυο vrt, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ευρωβουλευτής (που έχει ασυλία) είναι να πιαστεί επ' αυτοφώρω.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που οδήγησαν στην σύλληψή της, ενώ, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία της.

Μιλώντας για τις εξελίξεις εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε στο Reuters ότι δεν θα σχολιάσει μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές εάν χρειαστεί. Η ημέρα των συλλήψεων, η 9η Δεκεμβρίου, είναι η διεθνής ημέρα κατά της διαφθοράς, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ και σηματοδοτείται επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι έρευνες των βελγικών αρχών γίνονται στο π

λαίσιο μεγάλης υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Νωρίτερα το πρωί προσήχθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

«Βόμβα» από την βελγική εφημερίδα Le Soir καθώς μεταδίδει ότι συνελήφθη η Εύα Καϊλή για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, διαγράφηκε από το – ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες των βελγικών αρχών γίνονται στο πλαίσιο μεγάλης υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, το πρωί συνελήφθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

«Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε σε ακρόαση. Πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ο μόνος τρόπος να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να τον πιάσουν στα πράσα» σημειώνεται επίσης.

Η Le Soir τονίζει ότι «μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο «FG» πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή».

Όπως μεταδίδει η Le Soir, την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η Εύα Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ: «Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχομαι καλό τουρνουά».

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωομάδα της αριστεράς είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της διαφθοράς για το Μουντιάλ στην επόμενη ολομέλεια.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε η εφημερίδα  Le Soir, η Εύα Καϊλή εκλήθη για ανάκριση από τις βελγικές αρχές, καθώς είναι σήμερα σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για έρευνα που σχετίζεται διαφθορά εντός της Ε..Ε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Νωρίτερα το πρωί προσήχθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε μια υπόθεση που δημοσιοποίησαν η βελγική Le Soir και η φλαμανδική Knack, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τέσσερις συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα.

Η βελγική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, ο Ιταλός Pier-Antonio Panzeri, ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (Ituc) Luca Visentini, καθώς και ένας διευθυντής ΜΚΟ και ένας βοηθός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθησαν και οι τέσσερις το πρωί.

Ο τελευταίος, όπως αναφέρει η Le Soir, είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και έχει, φυσικά, ασυλία και ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί είναι μόνο εφόσον πιαστεί επ' αυτοφώρω.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες, η Εύα Καϊλή αποθέωνε το Κατάρ, λέγοντας ότι είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα. Το θέμα το είχε αναδείξει το avgi.gr, με την ομιλία να προκαλεί αίσθηση και να οδηγεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να την αδειάσει.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» ξεκίνησε το λιβανιστήρι στην ομιλία της η Εύα Καϊλή.

Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, επικαλούμενη μάλιστα τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο βάσει του οποίου οι εταιρείες του Κατάρ επιχορηγούσαν ξένους εργάτες για να έρθουν στη χώρα, τους έθεταν υπό την «κηδεμονία» τους  και στη συνέχεια τους εμπόδιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους. Δεν λέει, ωστόσο, κουβέντα για εκατοντάδες θανάτους εργατών που έχει καταγγείλει ο ILO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − five =