Αίσθηση προκαλεί η νέα σοβαρότατη καταγγελία αυτή τη φορά από τους τηλεπικοινωνιακούς υπαλλήλους της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας σε βάρος του πρώην πλέον υπουργού Μεταφορών – Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον νέο υπουργό Γ. Γεραπετρίτη, έβαλε στον …αυτόματο πιλότο τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας απαξιώνοντας τα χωρίς υποδομές ασφαλείας και απαραίτητο προσωπικό με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξει σοβαρότατο αεροπορικό δυστύχημα με τραγικές συνέπειες όπως συνέβη και με τα τρένα στα Τέμπη.

Και μόνο το γεγονός ότι χρειάστηκε να κλείσουν επτά (7) περιφερειακά αεροδρόμια (Σύρου, Νάξου, Ικαρίας, Μήλου, Καστελόριζου, Καστοριάς, Κοζάνης) λόγω ασθενείας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ υπαλλήλου παροχής πληροφοριών πτήσης προκαλεί τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο του πρώην υπουργού και την δυνότητά του να αντιληφθεί τον κίνδυνο που διατρέχουν δεκάδες ανθρώπινες ζωές από τέτοιες εγκληματικές παραλείψεις. Οι υπάλληλοι έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα μια σειρά από επιστολές που έστειλαν τα τελευταία δύο χρόνια στον πρώην υπουργό Κώστα Κραμανλή αναφέροντάς του αναλυτικά όλα τα σημαντικά προβλήματα για την ασφάλεια των πτήσεων και της ζωής των επιβατών. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από τον υπουργό και όπως λένε οι εργαζόμενοι, από πραγματικό θαύμα δεν θρηνήσαμε κάτι ανάλογο με αεροσκάφος όπως αυτό το έγκλημα που συνέβη με τα τρένα στα Τέμπη. Ο Κώστας Καραμανλής αποδείχθηκε λίγος, άβουλος και δυστυχώς μοιραίος για τα παιδιά μας.

Η επιστολή των υπαλλήλων είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τόσους νέους ανθρώπους, θέλουμε να εκφράσουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Με την ανάληψη του υπουργείου από εσάς λίγο διάστημα πριν τις εκλογές, σας κοινοποιούμε τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. του συλλόγου μας τα τελευταία 2 χρόνια, μέσω των οποίων έχουμε θέσει τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας.

Δύο χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές, ενίοτε μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Ούτε το κλείσιμο πολλών αεροδρομίων (Σύρου, Νάξου, Ικαρίας, Μήλου, Καστελόριζου, Καστοριάς, Κοζάνης) λόγω ασθενείας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ υπαλλήλου παροχής πληροφοριών πτήσης (AFISO σε Πύργο Ελέγχου Αεροδρομίου), υπαλλήλων που εργάζονται χωρίς ρεπό, σε επιφυλακή για ενεργοποιήσεις λόγω μεταφοράς ασθενών όλο το 24ωρο, ούτε τα άδεια από προσωπικό τμήματα τηλεπικοινωνιών, (τα οποία συνεπικουρούν το έργο του Ελέγχου
Εναέριας Κυκλοφορίας) υπεύθυνα για την αποστολή σχεδίων πτήσης, μηνυμάτων αεροναυτιλίας, Νotams, απαραίτητα για την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβαινόντων, στάθηκαν ικανά να τους πείσουν.

Για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ αυτές έχουν κατανοηθεί από την διοίκηση της Υ.Π.Α. αλλά και από το υπουργείο, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για κάλυψη με μετατάξεις και
διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Εκκρεμούν για περισσότερα από πέντε (5) έτη, είκοσι μία (21) αιτήσεις υποψήφιων με τα απαραίτητα προσόντα, έχουν ολοκληρωθεί μόνο τέσσερις (4) και αδικαιολόγητα δεν ολοκληρώνονται άλλες πέντε (5). Οι AFISO υπάλληλοι εργάζονται σε εξαντλητικά ωράρια
χωρίς ρεπό και άδειες κατά παράβαση όλων των εθνικών, κοινοτικών και διεθνών κανονισμών αεροναυτιλίας. Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο έως επικίνδυνο για την
λειτουργία των αεροδρομίων αλλά και την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβαινόντων.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για αναβάθμιση των υποδομών στα περιφερειακά-ακριτικά αεροδρόμια, την πρόσληψη ικανού αριθμού τηλεπικοινωνιακών/AFISO υπαλλήλων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αλλά και την αποκατάσταση των οικονομικών αδικιών εις βάρος του κλάδου μας.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × three =