lina-mendoni

Σε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε η τραγουδίστρια της όπερας Μαργαρίτα Συγγενιώτου, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook σημειώνει ότι «η κ. Μενδώνη παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ για να δικαιολογήσει την πολιτική της. Και στοχοποιεί για μία ακόμη φορά τον Πολιτισμό. Τόσο απλά».

Σύμφωνα με την καταγγελία της τραγουδίστριας που παραθέτει τα αντίστοιχα έγγραφα, δεν έχει ληφθεί απόφαση για διακοπή σχέσεων με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, αλλά αυτοβούλως, η Ελληνίδα Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παραποίησε επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα το κείμενο της Διακήρυξης των Υπουργών Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να επιβάλει λογοκρισία.

Όπως σημειώνει, στη Διακήρυξη (την οποία και επισυνάπτει) δεν υπάρχει απόφαση περί διακοπής των σχέσεων της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού οι υπουργοί: «Στη Διακήρυξή τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας».

Ωστόσο, στο κείμενο της Διακήρυξης δεν υπάρχει αυτή η φράση!

Αναλυτικά η ανάρτησή της:
«Στις δύο πρώτες φωτογραφίες, η απόφαση της ΕΕ. Στην τρίτη το δελτίο τύπου του ΥΠΠΟ. Η φράση δεν υπάρχει πουθενά στο ευρωπαϊκό κείμενο. Δηλαδή η κ. Μενδώνη παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ για να δικαιολογησει την πολιτική της. Και στοχοποιει για μία ακόμη φορά τον Πολιτισμό. Τόσο απλά».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × five =