camille-cottin

Την Καμίλ Κοτίν (Camille Cottin) τη γνώριζε το γαλλικό κοινό εδώ και αρκετά χρόνια, όμως κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγινε ευρέως γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Το γαλλικό Call My Agent! βρήκε μέσω του Netflix το διεθνές κοινό του και έγινε ανάρπαστο. Αδυναμία όλων έγινε η Καμίλ Κοτίν στον ρόλο της Άντρεα Μαρτέλ, μίας δυναμικής και σούπερ σέξι λεσβίας μάνατζερ καλλιτεχνών που ντύνεται με ανδρικά ρούχα και χαρακτηρίζεται ως ο “θηλυκός Δον Ζουάν”. Στο πελατολόγιο της Άντρεα ανήκει η αφρόκρεμα των καλλιτεχνών, όπως οι Juliette Binoche, Isabelle Huppert, αλλά και η Sigourney Weaver, που μάλιστα κάνουν και guest εμφανίσεις στη σειρά.

Η Καμίλ Κοτίν έγινε με την ερμηνεία της η αγαπημένη όλων. Στο πρόσωπό της η γυναικεία εικόνα απελευθερώθηκε – στη σειρά μένει έγκυος και μεγαλώνει το παιδί αυτό με μία άλλη γυναίκα, ενώ παράλληλα παραμένει καριερίστα-, ενώ ο δυναμισμός της και το εξωτερικά αρραγές του χαρακτήρα της σε συνδυασμό με μία συγκινητική εσωτερική ευθραυστότητα είναι τα στοιχεία που μαγνητίζουν πάνω της.

Η έκπληξη του straight στοιχείου της

Οι περισσότεροι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν πως η Κοτίν δεν είναι λεσβία, ούτε καν bisexual. Έχει σύζυγο αρχιτέκτονα και δύο παιδιά και ζουν όλοι μαζί αγαπημένοι στο Παρίσι. Και εδώ είναι που προκύπτει το ερώτημα για το αν οι γκέι ρόλοι πρέπει να παίζονται από γκέι ηθοποιούς. Η ίδια σε συνέντευξή της στην Guardian δηλώνει πως «έχοντας παίξει δύο γκέι χαρακτήρες, την Άντρεα στο Call My Agent! και την Helene στο Killing Eve, είχα αυτή τη συζήτηση σήμερα το πρωί με έναν ομοφυλόφιλο φίλο και ηθοποιό και γελάσαμε πολύ με το γεγονός. Το ξέρω πως όλοι πιστεύουν ότι είμαι γκέι, πως ανήκω σίγουρα σε αυτή κοινότητα, μόνο εγώ δεν το ξέρω! Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ποιο μέρος του εαυτού μου βγαίνει στην επιφάνεια όταν παίζω γκέι χαρακτήρες. Ποιο κομμάτι του εαυτού μου είναι αυτές οι γυναίκες; Η αλήθεια είναι πως δεν το γνωρίζω και δε θα το μάθω μέχρι να το ανακαλύψω….»

Γνήσια Παρισιάνα με βρετανική κουλτούρα

Η Cottin είναι γνήσια Παριζιάνα. Έχει γεννηθεί στη Μονμάρτη και όταν ήταν 12 ετών, η οικογένειά της μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου πήγε σε γαλλικό σχολείο. Επέστρεψε στο Παρίσι όταν ήταν 17 ετών, αλλά είχε ήδη μία πιο βρετανική κουλτούρα, ιδιαίτερα στη μουσική της. Ο Freddie Mercury είναι το είδωλό μου” παραδέχεται. Θαυμάζει το βρετανικό στυλ στα ρούχα, ενώ της αρέσει υπερβολή και η εκκεντρικότητα στα ρούχα. Πάντα της άρεσε η υποκριτική, αλλά ως έφηβη ήταν πολύ ντροπαλή για να πάει σε μαθήματα θεάτρου στο Λονδίνο. Ο λόγος; Φοβόταν πως τα αγγλικά της δεν ήταν αρκετά καλά.

Όσο ήταν στο Λονδίνο, η μητέρα της δημιούργησε στο σχολείο της μία θεατρική ομάδα και ανέβασαν ένα γαλλικό έργο για τον Τρωικό πόλεμο. Η Cottin επρόκειτο να υποδυθεί την Ελένη της Τροίας και ήταν ενθουσιασμένη γιατί τον Πάρη θα υποδυόταν ένας πολύ χαριτωμένος και όμορφος συμμαθητής της. με το κάστινγκ του Πάρη, του Τρώα πρίγκιπα με τον οποίο η Ελένη δραπετεύει. Δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα, αυτός ο χαριτωμένος τύπος έφυγε. «Μαντέψτε λοιπόν ποιος έπαιξε τον Πάρη;» αυτή λέει σε συνέντευξή της στην Guardian. “Η μαμά μου. Ήμουν στη σκηνή με τη μαμά μου, μεταμφιεσμένη σε ναύτη. Και μιλούσε χαμηλόφωνα και μου κρατούσε τα χέρια σαν την όμορφη ερωμένη μου. Ήθελα να πεθάνω. Ο Φρόιντ τι θα έλεγε γι αυτό άραγε;»

Παρόλα αυτά η υποκριτική κέρδισε την Κοτίν. Έκανε το αντίστοιχο μεταπτυχιακό στη Σορβόννη μάλιστα, όπου σπούδασε αγγλική και αμερικανική λογοτεχνία και ιστορία, και από τα 20 έως τα 35 της σπούδασε θέατρο στο Παρίσι. «Έκανα τα πάντα. Έκανα πολλές κωμωδίες, σε αίθουσες 30 θέσεων, όπου μπαίνεις στο θέατρο και είσαι εκεί στη σκηνή», λέει στην ίδια συνέντευξη. Έκανε μεγαλύτερα έργα, μικρότερα έργα, κάποιες ταινίες και τηλεόραση στη Γαλλία. Πίστευε ότι αυτή θα ήταν η ζωή της; «Έκανα μερικά κάστινγκ, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε πραγματικά. Έτσι, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σκέφτηκα: «Εντάξει, καλά, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Αλλά υπάρχουν μερικές συναρπαστικές περιοχές που πρέπει να εξερευνήσω ακόμα, ακόμα κι αν δεν δουλέψω ποτέ στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Και μετά συνέβη».

Ήταν η πρωταγωνίστρια της γαλλικής βερσιόν της μίνι σειράς Fleabag της Phoebe Waller-Bridge (Mouche). Έγινε γνωστή μέσα από τη σατιρική σειρά Connasse, η οποία την έφερε και πάλι στο Λονδίνο. Τότε ήταν που συνελήφθη επειδή προσπάθησε να μπει παράνομα στο παλάτι την ώρα που έκανε γυρίσματα για τη συγκεκριμένη σειρά και τον πρίγκιπα Harry, πολύ πριν την εμφάνιση της Meghan Markle στη ζωή του.

Και μετά ήρθε το Call My Agent! όπου η φήμη της απογειώθηκε. Σήμερα μοιράζεται τον ίδιο ατζέντη με τη Sigourney Weaver, η οποία πρωταγωνίστησε και σε ένα επεισόδιο της σειράς

Η γοητευτική ηθοποιός έκανε ένα μικρό χολυγουντιανό πέρασμα το 2016 στην κατασκοπευτική ταινία “Allied”, στην οποία πρωταγωνιστούσαν η φίλη της Marion Cotillard και ο Brad Pitt. Πέρσι συμπρωταγωνίστησε με τον Ματ Ντέιμον στο στοχαστικό δράμα Stillwater, ενώ ήταν και μαζί με τον Άνταμ Ντράιβερ και τη Lady Gaga στο “House of Gucci”. Τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Killing Eve, όπου και εμφανίστηκε στην σεζόν, το 2020, υποδυόμενη μία εκπαιδεύτρια δολοφόνων Hélène, που χλευάζει και φλερτάρει με τη Villanelle (Jodie Comer).

Η επιτυχία ταιριάζει σε μία σαραντάρα;

Πώς δέχτηκε αυτήν την επιτυχία σε μία ηλικία πιο ώριμη; «Καλύτερα, γιατί είμαι πιο προσγειωμένη». Ο άντρας της είναι αρχιτέκτονας και της αρέσει η μεταφορά. «Καταλαβαίνω πώς μπορεί κανείς να χάσει την ισορροπία του. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ευθραυστότητα που μπορεί να προκύψει από την επιτυχία, οπότε το να έχεις φτιάξεις μια ισχυρή οικογένεια και να έχεις φίλους, νομίζω ότι βοηθάει».

Υπήρξαν στιγμές που ανησυχούσε ότι το να είναι μεγαλύτερη μπορεί να σημαίνει ότι της απομένει λιγότερος χρόνος στην καριέρα της. «Αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το να είσαι ηθοποιός άνω των 40 τώρα είναι ενδιαφέρον». Αναφέρει τις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Εκτός από την Kristen Stewart, οι υποψήφιες για την καλύτερη ηθοποιό είναι όλες άνω των 40 ετών. «Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για να δει κάποιος τις γυναίκες αυτής της ηλικίας που ήταν κάποτε αόρατες. Υπάρχει μια επιθυμία για αυτό».

Μετά το Killing Eve, η Cottin θα εμφανιστεί στη βιογραφική ταινία Golda (πρόκεται για την ταινία για τη ζωή της ισραηλινής πρωθυπουργού Γκόλντα Μέιρ). Την Μέιρ θα υποδυθεί η Χέλεν Μίρεν και η Κοτί θα ενσαρκώσει τη γραμματέα και βοηθό της.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 1 =