panorama-kapsali

Το καλοκαίρι έφθασε, όλοι ελπίζουμε σε μια καλή τουριστικά χρονιά, η οποία θα βοηθήσει οικονομικά τους κατοίκους να αντεπεξέλθουν στην αυξανόμενη ακρίβεια που μας πλήττει όλους.

Ταυτόχρονα, ίσως και λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, έχει ανοίξει η συζήτηση και για το μοντέλο ανάπτυξης Κυθήρων και Αντικυθήρων (καλό αυτό) και για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στη νέα Δημοτική Αρχή, αλλά και για θέματα νομιμότητας.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

  • Εμείς χαιρόμαστε με το ότι θέματα ουσίας επιτέλους συζητούνται πριν τις εκλογές. Όλους μας απασχολεί το πως θα κρατήσουμε τους νέους μας στα νησιά μας, πως θα σταματήσει η μετανάστευση και η ηλικιακή γήρανση που πλήττει τα Κύθηρα περισσότερο από κάθε άλλο νησί στην περιοχή (σημειώνουμε ότι ο πληθυσμός στα Κύθηρα μειώθηκε κατά περίπου 10% την τελευταία δεκαετία, ενώ την ίδια περίοδο είχαμε αύξηση πληθυσμού σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο)… Το Kythera.News δηλώνει ότι με χαρά θα φιλοξενήσει κάθε ιδέα για το αναπτυξιακό πρότυπο που πρέπει να ακολουθηθεί.
  • Συνεχίζονται και εντείνονται οι διεργασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Φαίνεται ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Μείνετε συντονισμένοι…
  • Τέλος πολύ συζήτηση έχει προκαλέσει μια αποστροφή από ανάρτηση του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η στάση ορισμένων (ακόμα και θεσμικών) που κάνουν τα στραβά μάτια σε εξόφθαλμες παρανομίες ιδιώτη στο νησί, οι οποίες κυριολεκτικά «βγάζουν μάτι», με την τοπική κοινωνία να διαπιστώνει μια άκρως περίεργη «ησυχία» ένθεν κακείθεν… Όπως λέει και η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι»! Βέβαια, όσο το μπαλόνι φουσκώνει, τόσο πιο εύκολα σκάει. Και τότε, θα επανέλθουμε…”. Δεχθήκαμε πολλά μηνύματα από αναγνώστες και οφείλουμε και εμείς με την σειρά μας να τα μεταφέρουμε και να ρωτήσουμε τον κ. Δήμαρχο και όποιον άλλον μπορεί να απαντήσει:

Ποιοι είναι αυτοί οι θεσμικοί «που κάνουν τα στραβά μάτια σε εξόφθαλμες παρανομίες»;

Ο Δήμος θα μπορεί να κινηθεί εναντίον τους ή η καταγγελία του Δημάρχου είναι απλά μια διαπίστωση;

Ο Δήμος μπορεί, δικαιούται, oφείλει να επισύρει την προσοχή των αρμοδίων αρχών αν δεν έχει αρμοδιότητα; Το έχει κάνει;

Ποιος (αρμόδιος – υπηρεσία) θα έπρεπε να φροντίσει να «θεραπεύσει» ή να «τιμωρήσει» αυτές τις «εξόφθαλμες παρανομίες»; Το έκανε; Αν όχι, έχει ποινικές ευθύνες;

Ποιος είναι ο ιδιώτης; Μπορεί μια τόσο σοβαρή καταγγελία θεσμικού εκπροσώπου να καλύπτεται από «πέπλο μυστηρίου»;

Είμαστε όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου ή κάποιοι είναι «πιο ίσοι»; Το ρωτάμε διότι αν δεν τιμωρούνται κάποιοι για καταγγελλόμενες «εξόφθαλμες παρανομίες», με ποιο κύρος θα επιβληθούν τα νόμιμα σε κάποιους άλλους που κάνουν ήσσονος σημασίας παρανομίες;

Kythera.News

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νομίζω ότι μας κοροιδεύετε κανονικά για την ανάρτηση του Δημάρχου: αποκλείεται να μην ξέρετε σε ποιες παρανομίες αναφέρεται, τι ενημερωτικό site είστε; Οπότε γράψτε το! Αν δεν το γράψετε δημιουργούνται υποψίες ότι και εσείς καλύπτετε τις παρανομίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × three =