erdogan

Τραβάει περαιτέρω το σχοινί η Άγκυρα στις σχέσεις της με το Παρίσι, δια στόματος του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έδωσε ουσιαστικά εντολή στους συμπατριώτες του να απέχουν από αγορές γαλλικών αγαθών.

Καυτηριάζοντας την στάση του Μακρόν, ο Ερντογάν έφτασε να μιλήσει για πογκρόμ εναντίον Μουσουλμάνων από την πλευρά της Δύσης. «Μουσουλμανικοί χώροι εργασίας, σπίτια και σχολεία δέχονται επίθεση από φασιστικές ομάδες σχεδόν κάθε μέρα. Φωνάζω από τη χώρα μου από εδώ. Μην προτιμάτε ποτέ γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε ποτέ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Προ ημερών, ο Μακρόν έδωσε άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με σκίτσα του Charlie Hebdo που αναπαριστούν τον Μωάμεθ, ως απάντηση στον θρησκευτικό φανατισμό και με αφορμή τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από νεαρό Τσετσένο ισλαμιστή σε συνοικία του Παρισιού, νωρίτερα μέσα στον μήνα. Ο Πατί είχε δείξει σκίτσα του προφήτη από το σατυρικό περιοδικό εντός της τάξης όπου δίδασκε, αφού προηγουμένως είχε προτρέψει τους Μουσουλμάνους μαθητές να αποχωρήσουν στην περίπτωση που αισθάνονται θιγμένοι.

Το περασμένο Σάββατο, ο Ερντογάν δήλωσε πως ο Μακρόν χρειάζεται ψυχολόγο, με την Γαλλία να απαντάει, ανακαλώντας τον πρέσβη της από την Άγκυρα. Ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας την ότι δείχνει ανοχή στην ισλαμοφοβία, ενώ μίλησε για δεινά που βιώνουν οι Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο και στα οποία δεν γίνεται να παραμείνουν σιωπηλοί.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + 14 =