kalathi-noikokyriou

«Η ιδέα που είχαμε για το “καλάθι του νοικοκυριού” θα λειτουργήσει και θα πάει πολύ καλά» διαβεβαίωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουμε ένα παγκόσμιο πληθωρισμό τεράστιο, φοβερό και φτιάχνουμε ένα “υπόστεγο” για να μπορούν να καλυφθούν οι πιο αδύναμοι. Αυτό το υπόστεγο είναι το “καλάθι της νοικοκυράς”. Και με τα σούπερ μάρκετ και με τη βιομηχανία τροφίμων συμφωνήσαμε στη λίστα των 50 προϊόντων, θα υπάρξουν 1-2 αλλαγές, μετά την ανταλλαγή της λίστας, διότι δεχόμαστε τη κριτική που υπάρχει.

Δεν θα αυξηθεί ο αριθμός, γιατί αν αυξηθεί ο αριθμός θα ξεχειλώσει και δεν μπορεί να τηρηθεί η συμφωνία, αλλαγές θα γίνουν» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Γιατί δεν μπορούν να αυξήσουν την τιμή των προϊόντων τα σούπερ μάρκετ

«Από την ημέρα που συναντηθήκαμε με τον Σύνδεσμό των σούπερ μάρκετ, θα ελέγχουν την τιμή εκείνης της ημέρας, άρα δεν μπορεί να αυξήσει τα προϊόντα κάποιος τώρα (τις τιμές) και θα ανακοινώσει κάθε αλυσίδα το “καλάθι του νοικοκυριού”. Είμαστε σε συζήτηση αν το “καλάθι” θα ανανεώνεται κάθε 7 ή 15 ημέρες. Εγώ προσωπικά κλίνω προς το 7.

Άρα θα έχουμε κάθε εβδομάδα ή κάθε δυο, την ανακοίνωση από τις αλυσίδες ότι έχουν σε προσφορά αυτά τα προϊόντα, τα οποία είναι βασικά για κάθε νοικοκυριό. Θα δοθεί η μάχη οι αυξήσεις σε αυτά τα 50 προϊόντα να είναι μικρές ή και μηδενικές. Θα θωρακιστεί και νομοθετικά».

«Θέλω να ευχαριστήσω και τα σούπερ μάρκετ και τους βιομήχανους που έδειξαν πολύ μεγάλη υποστήριξη στο εγχείρημα και δεσμεύτηκαν όλοι σε αυτό το καλάθι του νοικοκυριού ο πληθωρισμός να είναι πολύ μικρός».

«Κάθε τι που διευκολύνει τους πολίτες είναι καλό μέτρο, αρκεί αν είναι επαρκές» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 3 =