tourkia

Ένας Έλληνας της Κωνσταντινούπολης, ο Ηρακλής Μήλλας, είναι ο νέος κάτοχος του βραβείου λογοτεχνίας στην Τουρκία «Ορχάν Κεμάλ», μετά την αξιολόγηση συνολικά 55 βιβλίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κριτικής επιτροπής, το μυθιστόρημα του Ηρακλή Μήλλα που αφορά σε μία οικογένεια Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Τουρκία, εξιστορεί με ζωντανό τρόπο και εντυπωσιακή αφήγηση ένα πρόβλημα που παραμένει καίριο και σήμερα, αυτό της συνύπαρξης.

Ο Μήλλας που για πολλά χρόνια ασχολείται με τη φιλία μεταξύ των λαών και με ζητήματα δύσκολα, πολιτικά, ιδεολογικά και ιστορικά, αναφέρεται στις ομοιότητες που έχει ο πόνος στις ανθρώπινες τραγωδίες, οι οποίες αφήνουν σημάδια.

Ο συγγραφέας συνδέει πετυχημένα το θέμα αυτό με παγκόσμια ζητήματα, όπως η περιθωριοποίηση, η προκατάληψη, η πολυ-πολιτισμικότητα, καθώς και η συζήτηση για το που ανήκει ο καθένας.

Σημειώνεται πως η επιτροπή έλαβε υπόψη της και το συνολικό έργο του συγγραφέα, καθώς και την εμπειρία του στο κομμάτι της συγγραφής.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 2 =