ΗΠΑ: Ρινικό σπρέι κατά της covid-19

Το ρινικό σπρέι, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να έχει λιγότερες παρενέργειες από αυτές των εμβολίων που βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια επιχειρούν, σε σύμπραξη με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, να παρασκευάσουν ένα σπρέι για τη μύτη που θα προστατεύει από τον κορονοϊό. Η ιδέα είναι να στηριχθούν στην αρχή της γονιδιακής θεραπείας εισάγοντας μέσω της μύτης και του λαιμού γενετικό υλικό σε κύτταρα, τα οποία σε απάντηση θα παράγουν ισχυρά αντισώματα που θα εμποδίζουν τις λοιμώξεις από τον νέο κορονοϊό.

«Το πλεονέκτημα της προσέγγισής μας είναι ότι δεν θα χρειάζεται να έχει κανείς ένα ικανό ανοσοποιητικό σύστημα για να είναι αποτελεσματική», δήλωσε ο καθηγητής Τζέιμς Γουίλσον, ο οποίος είναι επικεφαλής του σχεδίου για το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Η μέθοδος αυτή, η οποία δοκιμάζεται τώρα σε ζώα, θα μπορεί να προστατεύει από τον νέο κορονοϊό για περίπου έξι μήνες με μία μόνο δόση, σημειώνει ο επιστήμονας, και να είναι συμπληρωματική στα μελλοντικά εμβόλια.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε έρθει σε επαφή με τον Τζέιμς Γουίλσον, έναν πρωτοπόρο της γονιδιακής θεραπείας, για να ενημερωθεί αν το εργαστήριό του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κατά της COVID-19 αυτήν την τεχνολογία που βρίσκεται σε ταχεία ανάπτυξη. Ωστόσο, η ομάδα του μπόρεσε να προχωρήσει μόνον μετά την ανάπτυξη από την εταιρεία Regeneron μιας καινοτόμου θεραπείας που στηρίζεται σε ένα κοκτέιλ συνθετικών αντισωμάτων.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ χορήγησε προσφάτως επείγουσα έγκριση στην θεραπεία αυτή, η οποία χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το ρινικό σπρέι θα μπορέσει να ωθήσει τα ρινικά κύτταρα που προσβάλλονται, να παράξουν τα αντισώματα της Regeneron και να αποκλείσουν έτσι οποιαδήποτε λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 των πνευμόνων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι παρενέργειες μπορεί, όπως σημειώνουν, να είναι λιγότερες από αυτές των εμβολίων που βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης. Το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και η Regeneron προβλέπουν να ολοκληρώσουν ως τον Ιανουάριο τις δοκιμές τους σε ζώα και να ζητήσουν από τον FDA το πράσινο φως για δοκιμές σε ανθρώπους.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Γηπέδου Λειβαδίου και τον περιβάλλοντα χώρο

Στην προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά...
00:01:29

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img