Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος επίσης συνελήφθη, καθώς, όπως είπε η κοπέλα, την βίαζε από την ηλικία των 11 μέχρι 17 ετών, με διάφορες απειλές, μέσα στο σπίτι τους στα Νότια προάστια της Αθήνας.

Ο αστυνομικός, ο οποίος τελεί ήδη σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπωναπειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο πατέρας της 19χρονης κατηγορείται για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 19χρονη εμφανίστηκε σε κατάστημα της περιοχής Ηλιούπολης και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ότι απέδρασε από το σπίτι που την κρατούσε φυλακισμένη ο αστυνομικός και την χτυπούσε προκειμένου να την αναγκάζει να εκδίδεται.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •       δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,
  •       δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
  •       3 συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM,
  •       3 κάρτες μνήμης,
  •       φωτογραφική μηχανή,
  •       σκληρός δίσκος και
  •       φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πατέρα της 19χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •       αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,
  •       πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  •       μαχαίρι και
  •       συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.

Καταγγελίες δικηγόρων – Μόνη της στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Press Project στην οποία έφτασε η αρχική καταγγελία, δικηγόροι ανέφεραν ότι η 19χρονη βρισκόταν Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ χωρίς την παρουσία δικηγόρου, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Γιάννη Μυκωνιάτης, που βρισκόταν μαζί με τη 19χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, δήλωσε: «Πριν από μερικές ώρες, μία 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί. Αυτή μας ενημέρωσε πως η 18χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία. Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δε μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

Nάσος Ηλιόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη

Παρέμβαση στο θέμα αυτό έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο twitter:

Η ΕΛΑΣ κρατούσε για ώρες ένα 18χρονο κορίτσι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο. Το κορίτσι ήταν φυλακισμένο από αστυνομικό που το κακοποιούσε και το εξέδιδε. Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven + fifteen =