iliopoulosegklimatiko-to-sxedio-gia-kleisimo-nosokomeion

«Τη στιγμή που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας είναι λίγο κάτω από το 40%, το να συζητάμε για προνόμια στους εμβολιασμένους δείχνει ότι είμαστε σε μία εντελώς λάθος κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ITV Ιωαννίνων».

Ανέφερε επίσης, πως η κυβέρνηση υποστήριζε ότι αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε οικοδομήσει ένα τείχος συλλογικής ανοσίας, με τους πλήρως εμβολιασμένους στο 70%, όμως «το γεγονός ότι έπεσε 30% έξω από τους σχεδιασμούς της, σημαίνει ότι κάποιος ευθύνεται. Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να υπάρχει μόνο ατομική ευθύνη, η οποία μάλιστα να μην αφορά ποτέ τα στελέχη της κυβέρνησης», τόνισε.

Σχετικά με την εξαγγελία Μητσοτάκη για «παροχή δωροκάρτας» στους νέους, ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «να εμβολιαστούν, παρά την προσβολή και την κοροϊδία της κυβέρνησης». Είπε πως η κυβέρνηση το φθινόπωρο «έλεγε πως ο βασικός παράγοντας για την εξάπλωση του κορονοϊού είναι η διασκέδαση των νέων ανθρώπων, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης είναι τα μέσα μεταφοράς και οι μαζικοί χώροι εργασίας».

Την κατηγόρησε ότι όμως είναι η ίδια κυβέρνηση «που έκανε τα πάντα για να διαλύσει τα δικαιώματα της νέας γενιάς, φέρνοντας νόμο που στερεί την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο σε 25.000 μαθητές, υποχρεώνοντας τους νέους εργαζόμενους -όπως και όλους τους άλλους- να δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα». Πρόσθεσε ότι τώρα «επιχειρεί να ευτελίσει και την ίδια τη διαδικασία του εμβολιασμού, για να καλύψει τη δική της αποτυχία στο συγκεκριμένο πεδίο». Σχολίασε ότι «γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν στελέχη της κυβέρνησης που έκαναν πλιάτσικο στα εμβόλια -εμβολιαζόμενοι εκτός σειράς και “κλέβοντας” εμβόλια που προορίζονταν για ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς- κάθονταν προχθές δίπλα στον κ. Μητσοτάκη και μας μιλούσαν για κίνητρα στον εμβολιασμό».

Αναφορικά με την οικονομία, είπε ότι ακόμα και αν δούμε ανάπτυξη το ’21 και το ’22, «θα είναι σίγουρα μια ανάπτυξη για τους λίγους». Αυτό διότι, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση: «έφερε έναν πτωχευτικό νόμο που ουσιαστικά καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, αρνείται να προχωρήσει σε διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων -που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία- και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις, έφερε έναν εργασιακό νόμο που κατοχυρώνει τα απλήρωτα 10ωρα και στηρίζει την εργοδοτική αυθαιρεσία και, τέλος, φέρνει τώρα ένα νόμο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, τζογάροντας συντάξεις και εισφορές».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πυρήνας του είναι η δημιουργία σχολείων διαφορετικών ταχυτήτων, οικοδομώντας έτσι φραγμούς ανάμεσα σε σχολεία για τις λαϊκές γειτονιές και σε σχολεία για τα πιο εύπορα στρώματα» και πως «για να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, φτιάχνουν ένα πλέγμα από τιμωρητικές αξιολογήσεις και δίνουν υπερεξουσίες στους διευθυντές».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων «δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν επανέλθει ως κυρίαρχα αισθήματα στην κοινωνία, ότι η διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων από την κυβέρνηση είναι σε αρνητική κατεύθυνση ενώ, την ίδια στιγμή, όποτε έχουν μετρηθεί συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές καταγράφουν πλειοψηφικά ποσοστά».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά έχοντας ως βασικό εργαλείο το πρόγραμμά του. «Ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, που θα δώσει δικαιοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες, στην υγεία, στο κοινωνικό κράτος, στην εργασία -αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό, οικοδομώντας ένα ισχυρό πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων, μειώνοντας την ανεργία», είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος ανέφρε ότι η προγραμματική συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο «θα αποτυπώσει σε ένα κείμενο, τους βασικούς προγραμματικούς άξονες μιας νέας αριστερής, προοδευτικής διακυβέρνησης που θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας». «Επομένως», υπογράμμισε, «είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πολιτική εξέλιξη».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 15 =