giossakis

Στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Βαρυμπόμπη, τελεί την Θεία λειτουργία κάθε Κυριακή ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.

Ο εν λόγω ιερωμένος απασχόλησε την επικαιρότητα προ 20ετίας σχεδόν (2005) με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο του 2019 από το Εφετείο με ποινή δώδεκα χρόνων φυλακής (με αναστολή) για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται πως επιχειρηματίας κατήγγειλε το 2010 πως ο Γιοσάκης τον εκβίασε να πληρώσει με 60.000 ευρώ εφέτες προκειμένου να τον αθωώσουν σε δίκη για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό 1».

Σήμερα, λοιπόν, 18 χρόνια μετά, ο Ιάκωβος Γιοσάκης συνεχίζει να ιερουργεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr. Αρχικά στο Καματερό στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, το 2018, και πλέον στην Βαρυμπόμπη στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.

Αμφότεροι οι ναοί ανήκουν στην δικαιοδοσία της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Ο εγχώριος Μητροπολίτης έχει και την αρμοδιότητα για πιθανή παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθ. 44 § 1 του Ν. 590/1977, «περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», «τα παραπτώματα των κληρικών και μοναχών, τα σχετικά προς τα καθήκοντα και τας επαγγελίας της ομολογίας αυτών εκδικάζονται υπό των εκκλησιαστικών δικαστηρίων».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 4 =