Τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο πριν από ένα μήνα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βόλου – Ολυμπιακού προκάλεσαν την οργή της ΠΑΕ Ολυμπιακός που κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις στη διαχείριση εκείνης της βραδιάς.

Παράγοντες του Ολυμπιακού επέρριπταν την ευθύνη τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου και τον υφυπουργό του Κωνσταντίνο Κατσαφάδο.

Και σαν να μην έφτανε η άκρως επιθετική ανακοίνωση της ΠΑΕ κατά κυβέρνησης και «μαφίας του ποδοσφαίρου», ακολούθησε λίγη ώρα μετά, η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” του ομίλου Μαρινάκη να ρίχνει κι άλλο λάδι στην φωτιά.

«Η ντροπή του Πειραιά»

Η εφημερίδα στην στήλη «Ομάδα» ζητάει εκείνο το βράδυ «να παραιτηθούν Οικονόμου και Κατσαφάδος» και τους κατηγορεί ως ηθικούς αυτουργούς για τη συμπεριφορά της αστυνομίας στον Βόλο. Στο ίδιο δημοσίευμα επιτίθεται προσωπικά στον Κώστα Κατσαφάδο, βάζοντας το θέμα σε «πειραιώτικη» βάση και γράφει:

«…Φυσικά από τον κάδρο των ευθυνών δεν λείπει και ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος ο οποίος τυγχάνει να είναι και βουλευτής στην Α’ Πειραιά.

Ως υφυπουργός στα νέα του καθήκοντα μέχρι τώρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο και αυτό επιβεβαιώνει και η σημερινή αποτυχία της Αστυνομίας να διαχειριστεί έναν απλό ποδοσφαιρικό αγώνα σε μια πόλη της επαρχίας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στην εκλογική του περιφέρεια πολλοί τον αποκαλούν «ντροπή του Πειραιά»…»

Προφητικό ή προστακτικό το δημοσίευμα;

Ένα μήνα μετά από όλα όσα συμβαίνουν στο ζήτημα της οπαδικής βίας αλλά και της έξαρσης της εγκληματικότητας στη χώρα μας, φαίνεται εντυπωσιακό το γεγονός της καθαίρεσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού δικαιώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» και πιθανώς και το περιβάλλον της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης «έφαγε» και τον Οικονόμου και τον Κατσαφάδο.

Την ίδια, στιγμή η αναβάθμιση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Υπουργείο Εργασίας, μόνο άσχετη με το θέμα δεν θεωρείται από πολλούς, καθώς αποτελεί το νο2 στην Α’ εκλογική περιφέρεια Πειραιά και είναι φυσικός εκλογικός ανταγωνιστής του Κωνσταντίνου Κατσαφάδου.

Σοβαρά τώρα, μήπως πρέπει να διαβάζουμε “ΤΑ ΝΕΑ” και τα αδελφά του ΜΜΕ για να μάθουμε και τους επόμενους ανασχηματισμούς της κυβέρνησης εγκαίρως; Λέμε τώρα…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen + fourteen =