Δύο χρόνια μετά το τέλος του «Game of Thrones», ο φανταστικός κόσμος του George R.R. Martin (Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν), επιστρέφει σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, στο HBO και το HBO Max, με νέα σειρά «House of the Dragon». Η ιστορία διαδραματίζεται 200 χρόνια πριν το «Game of Thrones». Βλέπουμε τους Targaryens να κυβερνούν τα επτά βασιλεία και να βρίσκονται στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου μέσα στον ίδιο τους τον οίκο.

Πριν από τη γέννηση του γιου του, ο βασιλιάς σοκάρει τους πάντες ανακοινώνοντας ως κληρονόμο του θρόνου την κόρη του. Όταν όμως έρχεται στο κόσμο ο γιος του, τα σχέδια αλλάζουν για να διασφαλιστεί ότι η κόρη του, Rhaenyra, δεν θα κάτσει ποτέ στο σιδερένιο θρόνο. Τώρα, με τα σχέδια να εκκολάπτονται και από τις δύο πλευρές και με το βασίλειο σε υποτιθέμενη αρμονία, οι θεατές θα ανακαλύψουν τον οίκο που έχτισαν οι δράκοι και θα μάθουν πως γκρεμίστηκαν όλα.

Ο George R.R. Martin ζήτησε η σειρά να περιλαμβάνει τρεις λεπτομέρειες από τα βιβλία του

Όταν το HBO πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη μεταφορά των βιβλίων του George R.R. Martin – αυτή τη φορά του «Fire and Blood» αντί των μυθιστορημάτων του «A Song of Ice and Fire» – ο συγγραφέας υπέβαλε μερικά βασικά αιτήματα στην παραγωγή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Insider, οι υπεύθυνοι για το σενάριο και τη σκηνοθεσία του «House of the Dragon» Miguel Sapochnik και Ryan Condal ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου ότι υπήρχαν τρία πράγματα που ο Martin ζήτησε να συμπεριληφθούν: Πολύχρωμους δράκους, έμφαση στην εραλδική (τα οικογενειακά σήματα) και την προσθήκη του βασιλιά Jaehaerys Targaryen II.

Σύμφωνα με τον Sapochnik, ο Martin είχε αντιληφθεί ότι οι υπεύθυνοι του «Game of Thrones» David Benioff και D.B. «Dan» Weiss άφησαν τον Jaehaerys II εκτός της αναφερόμενης σειράς όταν επρόκειτο για ιστορικούς βασιλιάδες Targaryen. «Ο David και ο Dan και προσπέρασαν τον Jaehaerys για λόγους σαφήνειας που πραγματικά δεν καταλάβαινε», δήλωσε ο Sapochnik, αναφερόμενος στον Martin. “Μιλούσε συνεχώς για αυτό. Ήθελε να διορθώσουμε αυτό το λάθος». Όσο για τα άλλα αιτήματά του, αυτά αφορούν το χρώμα. Ο Martin θεωρεί ότι το «House of the Dragon» θα ήταν η τέλεια στιγμή για τους θαυμαστές να δουν δράκους διαφορετικού μεγέθους, σχήματος και χρώματος.

Στο «Game of Thrones», οι τρεις δράκοι της Daenerys Targaryen είχαν ξεχωριστό χρωματισμό. Ο Drogon (που πήρε το όνομά του από τον Khal Drogo) είχε μαύρα και κόκκινα λέπια. Ο Viserion (που πήρε το όνομά του από τον αδελφό της Viserys) είχε κρεμ και χρυσό χρώμα. Και ο Rhaegal (που πήρε το όνομά του από τον άλλο αδελφό της, τον Rhaegar) ήταν πράσινος και χάλκινος.

Αλλά καθώς οι δράκοι της μεγάλωναν, ο χρωματισμός τους γινόταν απλώς μια διακριτική έμφαση ανάμεσα σε σκούρα μαύρα και γκρι λέπια. Στο «Ηouse of the Dragon» ωστόσο, κάθε πλάσμα θα πρέπει να είναι αρκετά διακριτό ώστε οι άνθρωποι στο έδαφος να γνωρίζουν ποιος Targaryen πετάει από πάνω τους βασιζόμενοι απλώς στο χρώμα των λεπιών του δράκου.

Ο Martin ζήτησε, επίσης, το «House of the Dragon» να περιλαμβάνει πολλά συμβολικά χρώματα που σχετίζονται με όλους τους μεγάλους και μικρούς οίκους του Westeros. Μίλησε με τον Condal για την εραλδική τέχνη που θα δουν οι θαυμαστές και τη σημασία αυτής της λεπτομέρειας στην ιστορία. «Είναι μια τέτοια εποχή υψηλής πολυτέλειας και ειρήνης και πλούτου και ευημερίας για το βασίλειο», είπε ο Condal. «Όλοι θα στολίζονταν πραγματικά με τα χρώματα του οίκου τους και θα ήταν περήφανοι γι’ αυτά καθώς θα παρέλαυναν στο τουρνουά».

Οι βασικοί χαρακτήρες

Ο βασιλιάς Viserys Targaryen

Ο Viserys Targaryen, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Paddy Considine, είναι ο σημερινός βασιλιάς του Westeros, ο πατέρας της Rhaenyra και ο μεγαλύτερος αδελφός του Daemon. Ένας ευγενικός και αξιοπρεπής άνθρωπος. Αρχικά είχε επιλεγεί από τον ξάδερφό του, Rhaenys, για να διαδεχθεί τον παππού τους. Τώρα πρέπει να διαλέξει τον κληρονόμο του. Η σύζυγός του είναι η βασίλισσα Aemma Arryn.

Rhaenyra Targaryen

Τη Rhaenyra υποδύεται ως έφηβη η Milly Alcock και ως ενήλικας η Emma D’Arcy. Είναι το πρωτότοκο παιδί του βασιλιά Viserys, αλλά δεν είναι αρσενικό, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την αξίωσή της για τον Σιδερένιο Θρόνο. Είναι, επίσης, καθαρόαιμη Valyrian και ιππέας δράκων.

Daemon Targaryen

Ως μικρότερος αδερφός του βασιλιά Viserys, ο Daemon είναι ο κληρονόμος του Θρόνου. Είναι ένας δυνατός dragonrider και ένας απαράμιλλος πολεμιστής. Τον υποδύεται ο Matt Smith.

Otto Hightower

Ο Otto είναι το δεξί χέρι του βασιλιά Viserys και ο πατέρας της Alicent Hightower. Υπηρετεί πιστά το βασίλειο, αλλά είναι ένθερμος αντίπαλος του Daemon. Τον υποδύεται ο Rhys Ifans.

Alicent Hightower

Η Emily Carey ως έφηβη και η Olivia Cooke αργότερα, υποδύονται την Alicent, η οποία είναι η πιο στενή φίλη της Rhaenyra και κόρη του Otto. Ειναι η πιο ελκυστική γυναίκα στα Επτά Βασίλεια και έχει έντονη πολιτική οξυδέρκεια. Μεγάλωσε στο Κόκκινο Φρούριο και ανήκει στον στενό κύκλο της βασιλικής οικογένειας.

Rhaenys Targaryen

Η Eve Best, ως πριγκίπισσα Rhaenys Targaryen, είναι ιππέας δράκων και παντρεμένη με τον Λόρδο Corlys Velaryon. Κατονομάζεται ως «η βασίλισσα που δεν έγινε ποτέ», καθώς το βασίλειο την απέκλεισε από διάδοχο του Θρόνου και προτίμησε τον ξάδελφό της, Viserys, μόνο και μόνο γιατί ήταν άνδρας.

Λόρδος Corlys Velaryon

Ο Corlys είναι γνωστός ως το «Θαλάσσιο Φίδι» για τη ναυτική του εμπειρία. Είναι ο επικεφαλής του Οίκου Velaryon και παντρεμένος με τη Rhaenys Targaryen. Τον υποδύεται ο Steve Toussaint.

Η βασίλισσα Aemma Arryn

Η σύζυγος του βασιλιά Viserys, βασίλισσα Aemma Arryn, που την υποδύεται η Sian Brooke είναι αποφασισμένη να του χαρίσει έναν γιο κληρονόμο για να αναλάβει τον Σιδερένιο Θρόνο.

Το αστρονομικό ποσό που σπατάλησε το HBO

Αναμφισβήτητα, το «Game of Thrones» συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς και καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Έχει κερδίσει εκατοντάδες βραβεία και ανάμεσά τους 59 βραβεία Emmy που αποτελεί ρεκόρ για μια τηλεοπτική παραγωγή. Έκανε πρεμιέρα πριν από δέκα χρόνια και ολοκλήρωσε τον κύκλο του, ύστερα από 73 επειδόσια. Μετά την τελευταία σεζόν, ανακοινώθηκαν δύο prequel από τα οποία το ένα ακυρώθηκε.

Τον Ιούνιο του 2018, οι δημιουργοί ετοίμαζαν ένα πιλοτικό επεισόδιο για το οποίο προτάθηκε ο τίτλος «The Long Night». Πρωταγωνιστές ήταν οι Νaomi Watts, George Whitehouse, Naomie Ackie και Shelia Atim. Τελικά, ο πιλότος της σειράς δεν πήγε πολύ καλά και το HBO αποφάσισε να επικεντρωθεί περισσότερο στο «The House of Dragon». Σύμφωνα με το Variety, για τη νέα σειρά της HBO ξοδεύτηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο και 120 εκατ. συνολικά για τα 10 επεισόδια που θα έχει ο πρώτος κύκλος. Αυτομάτως αποτελεί ακριβότερη παραγωγή από την τελευταία σεζόν του «Game of Thrones», η οποία κόστισε συνολικά 90 εκατομμύρια δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 5 =