Μπελαβίλας Λογοθέτη

Δελτίο Τύπου της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Κυθήρων:

Με μία τριήμερη περιοδεία το εκλογικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τους υποψήφιους της Α’ Πειραιά και Νήσων σάρωσε τα Κύθηρα με συναντήσεις, ενημερώσεις, συγκεντρώσεις και συνεχείς περιοδείες στους οικισμούς.

Η οικονομολόγος Κατερίνα Λογοθέτη και ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκαν τη Χώρα και το Καψάλι, τον Ποταμό, τα Φράτσια, την Αγία Πελαγία, το Λιβάδι, τον Μυλοπόταμο.

Πραγματοποιήθηκαν σημαντικές θεσμικές αλλά και ουσιαστικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Ευάγγελο Βενάρδο, τους προέδρους των δύο ελαιουργικών συνεταιρισμών Λιβαδιού Νίκο Στάθη και Ποταμού Παναγιώτη Σουρή. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οι δύο υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον διοικητή για τα τοπικά προβλήματα. Τέλος μία σημαντική συζήτηση έγινε σε συνάντηση με μηχανικούς του νησιού.

Η ατζέντα έπιασε το σύνολο των μεγάλων και των κρίσιμων ζητημάτων των Κυθήρων. Κρίσιμο το ζήτημα της διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας και κυρίως η ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης του νησιού με αναβάθμιση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και της εύρυθμης λειτουργίας των συνεταιρισμών. Ζητούμενο η ισόρροπη ανάπτυξη με ένα βιωματικό τουρισμό που θα βασίζεται στα ιδιαίτερα γεωγραφικά στοιχεία, την παράδοση και το πολιτισμό των Κυθήρων και Αντικυθήρων

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε αναλυτικά για την πρωτοβουλία της δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας και διατράνωσε την στήριξη στις σχετικές δράσεις που αποτελούν και ακρογωνιαίο λίθο της ενεργειακής στρατηγικής μας. Επιπλέον, το θέμα του κινδύνου από την εγκατάσταση των 140 ανεμογεννητριών συζητήθηκε με όλους τους αρμόδιους όπως και τους τοπικούς επιστήμονες και εξηγήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σεβασμό στο περιβάλλον , τη βιοποικιλότητα και την δέσμευση για διαμόρφωση νέου Χωροταξικού σχεδίου για τις ΑΠΕ που δεν θα αφήνει περιθώρια κερδοσκοπίας και υποβάθμιση του φυσικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Είναι ενδιαφέρον ότι αναδείχτηκε η ουσιαστική εγκατάλειψη και τα πισωγυρίσματα επι διακυβέρνησης ΝΔ. Το μεταφορικό ισοδύναμο, που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έχει πληρωθεί στους νησιώτες από τον Ιανουάριο του 2022 (17 μήνες). Τα έργα που εκτελούνται στο νησί ουσιαστικά είναι αυτά που συμβασιοποιήθηκαν επι διοίκησης Δούρου στην περιφέρεια ενώ νέα απαραίτητα έργα καρκινοβατούν λόγω έλλειψης πόρων της περιφερειακής αρχής Πατούλη.

Σε μία κίνηση με υψηλούς συμβολισμούς οι δύο υποψήφιοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για την επέτειο της Ένωσης των Κυθήρων καταθέτοντας στεφάνι, τιμώντας αυτούς που πολέμησαν για την ελευθερία, για να εκδιώξουν τους ξένους δυνάστες από το νησί.

Τέλος στη συγκέντρωση με άρωμα νίκης, η οποία οργανώθηκε στον Ποταμό το βράδυ του Σαββάτου ο δημοτικός σύμβουλος Μάνος Τριφύλλης που άνοιξε την εκδήλωση, η Κατερίνα Λογοθέτη και ο Νίκος Μπελαβίλας κάλεσαν τους Κυθήριους να προσέλθουν στις κάλπες, να ψηφίσουν για τη δημοκρατία και την πρόοδο.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυσσε το 2019 ότι ανάπτυξη ίσον ελευθερία. Και το απέδειξε, ελευθερία όχι για όλους αλλά μόνο  για εκείνον- να κάνει ότι θέλει, ανάπτυξη για εκείνον και λίγους και φτώχεια και αποκλεισμός για τους πολλούς» είπε ξεκινώντας η Κατερίνα Λογοθέτη.

«Την 21η Μαΐου πάμε να φτιάξουμε πάλι μια Ελλάδα όπως την αγαπάμε. Θέλουμε πολλές μονάδες πάνω τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία.» τόνισε ο Νίκος Μπελαβίλας κλείνοντας τη δική του ομιλία.

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × three =