allagi-topothesias-ekdilosis
φωτό αρχείου

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ στην Κύπρο, στο κλειστό στάδιο «Ελευθερία» στις 16 Μαρτίου 2024, στη Λευκωσία και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 2000 συμμετέχοντες χορωδούς από όλη την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η μεγαλειώδης Εθνική Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία της Κύπρου με αφορμή τα πενήντα χρόνια (50) , μισός αιώνας, από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και κατοχή τα Κερύνειας, της Αμμοχώστου, του Καραβά, της Μόρφου και άλλων πόλεων και χωριών. Πενήντα (50) ολόκληρα χρόνια προσφυγιάς, αγνοουμένων, διαίρεσης του νησιού σε βόρεια και νότια Κύπρο, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε., καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλαγής του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού. Πενήντα (50) χρόνια αγώνα και προσπάθειας λύσης του κυπριακού προβλήματος, η Κύπρος συνεχίζει να παραμένει εγκλωβισμένη στα χέρια του Τούρκου κατακτητή.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα τα Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής, παρουσία των πρεσβειών που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και άλλων εκπροσώπων της Ελληνικής και Κυπριακής Κυβέρνησης. Θα προσφέρει μια μεγαλειώδη τελετή έναρξης και θα παρουσιάσει χορωδίες, ορχήστρες, ωδεία, σχολεία και πολιτιστικές ομάδες από όλη την Κύπρο και την Ελλάδα, τραγουδώντας για την ειρήνη, τους αγώνες, την προσφυγιά και την ελευθερία.

Συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου με 200 μουσικούς. Στην τελετή έναρξης της Εθνικής Συναυλίας θα συνοδεύσει τα Σωματεία, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αστυνομίας Κύπρου και η Στρατιωτική Ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς!

Τη συναυλία διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Χορωδιών Κύπρου.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − two =