Ένα εντυπωσιακό βίντεο, φτιαγμένο από την Google Earth, έχει δει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για ένα βίντεο που απεικονίζει τις αλλαγές που έχει υποστεί το τοπίο την Γη τα τελευταία 37 χρόνια.

Συλλέγοντας δορυφορικές εικόνες από την πλατφόρμα της Google και τη NASA και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία timelapse, στο βίντεο βλέπουμε το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία σε πόλεις, όπως το Ντουμπάι, σε δάση, θάλασσες, ακόμα και στη Γροϊλανδία όπου οι πάγοι με την πάροδο του χρόνου έχουν λιώσει.

Το βίντεο διαρκεί κάτι παραπάνω από δυο λεπτά, αλλά γι’ αυτή τη δουλειά αναλύθηκαν 24 εκατ. εικόνες από το 1984 μέχρι το 2020, με την εταιρία-κολοσσό να αναφέρει πως σκοπός της είναι «να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας -μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και την μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών».

Η πρόσβαση στο Timelapse είναι απλή καθώς γίνεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για φορητές συσκευές και μέσω του Google Earth. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα βίντεο από την Ελλάδα, με τις αλλαγές που έχει υποστεί το τοπίο στην Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen − 13 =