Νικόλας Θεοδώρου

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Ρεθυμνιώτης πρωταθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ Νικόλας Θεοδώρου καθώς κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Γκραν μαιτρ στο σκάκι ο οποίος είναι ο ανώτερος τίτλος που υπάρχει και βέβαια δεν είναι κάτι εύκολο! Απόδειξη ότι μόνο 11 παίκτες στα ελληνικά χρονικά τον έχουν κατακτήσει και κανείς ποτέ από την Κρήτη!

Ο Νικόλας σε διεθνή διοργάνωση που διεξήχθη στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διέπρεψε με την εμφάνισή του κατακτώντας την 1η θέση στο τουρνουά. Παράλληλα όμως συγκέντρωσε και το απαραίτητο ποσοστό που χρειαζόταν για να πάρει την τρίτη του νόρμα του Γκραν μαιτρ που ήταν και η τελευταία που απαιτούνταν για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο 21χρονος Νικόλας Θεοδώρου είναι ο πρώτος σκακιστής της Κρήτης στα χρονικά που πετυχαίνει την κατάκτηση αυτού του τίτλου, γεγονός που κάνει υπερήφανους τους ανθρώπους της ΣΑ Χανίων μιας και η επιτυχία αυτή προέρχεται από τον αθλητή του συλλόγου μας!

Σπουδάζει στις ΗΠΑ στο πανεπιστήμιο του Saint Louis (που υπάρχουν πολλές υποτροφίες για σκακιστές) φυσική, έχει πολλές διακρίσεις παγκόσμια και πανελλήνια, με νίκες εναντίον πολλών κορυφαίων ιδιαίτερα σε αγώνες μικρότερης διάρκειας (blitz και bullet).

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − 5 =