Κύθηρα, μια μικρή πατρίδα του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της ενσυναίσθησης. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς έναν τόπο που αν ψάξεις την ιστορία του θα βρεις αρκετά φωτεινά παραδείγματα που το αποδεικνύουν. Κύθηρα, ένας τόπος που μπορεί να εκπέμπει και στις μέρες μας το σήμα. Ειδικότερα με νέους ανθρώπους όπως ο Γιώργος Κασιμάτης που με την παιδεία του, μουσική και λογοτεχνική, κατορθώνει να δημιουργεί και να στέλνει τα δικά του μηνύματα. Μηνύματα ζωής. Ο συμπατριώτης μας τις τελευταίες ημέρες μοιράστηκε με όλους μας την τέχνη του, με τραγούδια που έγραψε, εκτέλεσε και ερμήνευσε ο ίδιος.

Στο τραγούδι της «Σταύρωσης» μιλά για τη ζωή με τρόπο μοναδικό, ταπεινό, γεμάτο, πατώντας στο μονοπάτι της σοφίας που αφήνει τα μάταια πλούτη, τις αδυναμίες του ανθρώπου και αγναντεύει την αναγέννηση του ανθρώπου μέσα από τις στάχτη. Το τραγούδι φτιάχνει υπέροχες εικόνες που μετουσιώνονται σε δυνατά μηνύματα.

Εντυπωσιακό επίσης το «Τρένο» που έγραψε ο Γιώργος στην μνήμη των χαμένων ανθρώπων στα Τέμπη. Το τραγούδι αναρτήθηκε στα social media την ημέρα της μαύρης επετείου.

Οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών του είναι ερασιτεχνικές όπως μας λέει ο ίδιος. Τις κάνει μόνος του και όλα τα όργανα, καθώς και τα φωνητικά, ερμηνεύονται από εκείνον. Μπορείτε να τα ακούσετε στο youtube κανάλι του: https://www.youtube.com/@george.kassimatis/videos.

Το Kythera.News θα παρακολουθεί με χαρά το μουσικό ταξίδι του Γιώργου, δημοσιέυοντας τα τραγούδια του και εύχεται στον ίδιο να ‘ναι μακρύς ο δρόμος! Καλή επιτυχία Γιώργο!

Βιογραφικό του Γιώργου Κασιμάτη

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1998 στην Αθήνα, όπου και διαμένει για το μισό έτος. Το άλλο μισό βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, στα όμορφα και μυστηριακά Κύθηρα.

Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Σε ηλικία 14 ετών πήρε το πτυχίο του στα μοντέρνα κρουστά, με καθηγητή τον Αλβέρτο Παναγιωτόπουλο. Για διάστημα δύο ετών, παράλληλα με τα ντραμς, έκανε επίσης μαθήματα κλασσικού πιάνου και ακουστικής κιθάρας. Τότε ήταν που ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

Από την ηλικία των 18 ετών και για διάστημα τριών χρόνων, παρακολούθησε θεωρητικά μαθήματα μουσικής με τον καθηγητή, πιανίστα και συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου. Τα μαθήματα αυτά πιο συγκεκριμένα ήταν, θεωρία, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, τζαζ αρμονία και ελεύθερη σύνθεση για ορχήστρα. Για μια περίοδο ασχολήθηκε με τη σύνθεση κλασσικής και μοντέρνας μουσικής για ορχήστρα και για σόλο πιάνο.

Εκτός όμως από τη μουσική, αγαπά τη λογοτεχνία, και πιο συγκεκριμένα την ποίηση και τον στίχο. Παντρεύοντας λοιπόν αυτά τα δύο, τα τελευταία χρόνια βασικός του τρόπος έκφρασης είναι η τραγουδοποιία. Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει ένα μεγάλο σύνολο επιρροών, τόσο για τη μουσική όσο και για τους στίχους του. Ως κυριότερες προς τη μουσική δομή,  επιλέγει το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή ελληνική μουσική.

Η θεματολογία των στίχων του αφορά κυρίως την αγάπη για τη φύση και τους ανθρώπους, τη ζωή, τον θάνατο, και όλα τα ενδιάμεσα, σημαντικά η «ασήμαντα». «Για μένα άλλωστε η δημιουργία είναι το να παρατηρείς κάτι που παρατηρούν όλοι, και να το αποτυπώσεις με έναν τρόπο που δε σκέφτηκε κανένας» λέει ο Γιώργος.

Εκτός από τα ντραμς, το πιάνο, και την κιθάρα, παίζει επίσης ορισμένα παραδοσιακά έγχορδα στα οποία είναι αυτοδίδακτος. Πιο συγκεκριμένα τρίχορδο μπουζούκι, μπαγλαμά, και μακρυμάνικη μπουζουκομάνα.

Τον Γιώργο μπορείτε εκτός από το Youtube να τον ακολουθήσετε και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης:

Facebook:
Instargarm:
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × five =