«Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Έτσι αρχίσαμε να χειρουργούμε στο πάτωμα, στο διάδρομο», λέει ο Δρ. Obeid από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα`

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο απολογισμός των νεκρών αμάχων αυξάνεται δραματικά και η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα είναι εφιαλτική χωρίς νερό, τρόφιμα, καύσιμα και ρεύμα.

Από τους βομβαρδισμούς δεν εξαιρούνται ούτε οι περιοχές που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία, αλλά και σε πολυσύχναστα μέρη, όπως η αγορά στη συνοικία Nuseirat.

Ο Δρ. Obeid, χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα, αφηγείται πώς χρειάστηκε να ακρωτηριάσει ένα παιδί για να το σώσει χωρίς τα κατάλληλα αναισθητικά, καθώς αυτά δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

«Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Έτσι αρχίσαμε να χειρουργούμε στο πάτωμα, στο διάδρομο», λέει ο Δρ. Obeid. «Η μητέρα έφερε τη μικρή της κόρη, περίπου 13 ετών, σε αναπηρικό καροτσάκι. Και στο πάτωμα χειρουργώ τον μικρότερο γιο της, έναν 9χρονο ο οποίος έχει ημι-ακρωτηριασμένο πόδι» αναφέρει και προσθέτει ότι «δεν έχουμε τα εργαλεία και έχουμε πολλά περιστατικά. Οπότε απλά ακρωτηριάσαμε με ελαφρά νάρκωση».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Έτσι τον ακρωτηριάσαμε μπροστά στην μητέρα του και την αδερφή του επειδή δεν υπάρχει χώρος και η αδερφή του περιμένει να χειρουργηθεί στη συνέχεια. Δε μπορείτε να το φανταστείτε αυτό. Αυτό το κορίτσι, αυτή η 13χρονη να περιμένει να χειρουργηθεί και να με κοιτάζει καθώς ακρωτηριάζω το πόδι του αδερφού της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + fourteen =