giannis-lagos

Λίγη ώρα αφότου η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού, και εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής έκανε μάλιστα και tweet μέσα από το περιπολικό, στέλνοντας μήνυμα ενόψει Πάσχα και με hashtag… #AstraZeneca, ώστε να μη το χάσει κανένας 30αρης.

Ο Λαγός και η.. “ερυθρά αγγελία”

Νωρίτερα κινήθηκε η έκδοση “ερυθράς αγγελίας διεθνή”ουσία αναζήτησης” σε βάρος του καταδικασθέντα. Ουσιαστικά, αν ο ευρωβουλευτής συλληφθεί σε ευρωπαϊκή χώρα ενεργοποιείται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έρχεται στην Ελλάδα. Αν συλληφθεί σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε με βάση την “ερυθρά αγγελία” ενημερώνεται η Ελλάδα η οποία με τη σειρά της θα ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης του σύμφωνα με τις διακρατικές συμφωνίες που ισχύουν.

Σε κάθε περίπτωση, η έκδοσή του στη χώρα μας εξαρτάται και από το εάν ο Λαγός θα προσφύγει κατά του εντάλματος σύλληψης, όπως έχει δικαίωμα. Εάν προσφύγει, η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και δύο μήνες

Η δίκη της Χρυσής Αυγής

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μαζί και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, αρνούμενο μάλιστα να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής του.

Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013, ενώ στις 7 Οκτωβρίου 2020 καταδικάστηκε για τη δραστηριότητα του με τη Χρυσή Αυγή και κατηγορία τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή.

Ο ίδιος είχε διαφύγει την ημέρα την απόφασης για τις Βρυξέλλες την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου για να μη συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές.

Ο έτερος χρυσαυγίτης που καταδικάστηκε και ακόμα δεν έχει καταλήξει στη φυλακή, Χρήστος Παππάς, ακόμη καταζητείται.

Στο άκουσμα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, χιλιάδες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτωβρίου, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ιαχές.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − 1 =