georgia-tseri

Έργα της από τη σειρά ”wabi- sabi zen art stories”, θα παρουσιάσει από την Τρίτη, 12 Ιουλίου στην γκαλερί Follow your Art, στο Καψάλι, η ζωγράφος  Γεωργία Τσέρη.

Η Γεωργία Τσέρη τα τελευταία χρόνια δημιουργεί έργα που είναι εμπνευσμένα  από την ιαπωνική κουλτούρα.  Η ίδια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια butoh, πολεμικών τεχνών, αλλά κυρίως ιαπωνικής καλλιγραφίας.

Τα έργα της τα δημιουργεί πάνω σε καμβά, σε μετάξι, αλλά και σε διάφορα είδη χειροποίητου ιαπωνικού χαρτιού ακέραιου ή επεξεργασμένου από την ίδια με κερί ή με διάφορες μικτές τεχνικές, χρησιμοποιώντας ιαπωνικά πινέλα με μελάνια αλλά και ακρυλικά. Πάνω στα έργα της παρατηρούμε μικρού εύρους τυπώματα, θυμίζοντας ιαπωνικές σφραγίδες.

Τους τίτλους των έργων, αυτής της έκθεσης, τους δανείζεται από ποιήματα του μεγάλου ποιητή χαϊκού, Ματσούο Μπασό, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια ενότητα.

Ξεκινώντας από τους κύκλους ensō και στηριζόμενη στην ιαπωνική φιλοσοφία wabi-sabi, αναδεικνύει στα έργα της την αγάπη της για το υλικό, την καθαρότητα, την ατέλεια, τη συνείδηση της συνεχούς ροής της ζωής, τη μελαγχολία και τη χαρά, όλα σε μια ισορροπία. Σύμφωνα με την ανατολική φιλοσοφία το wabi-sabi είναι η ουσία των πραγμάτων και η  Ζεν τέχνη είναι μια εξωτερική έκφραση της εσωτερικής κατάστασης.

Εγκαίνια: Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης 12/7 έως 23/7

FOLLOW YOUR ART: Καψάλι, Κύθηρα, τηλ: 6973639044  https://www.facebook.com/FollowYourArtgallery

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 1 =