patra

Νέα φάση πληρωμών της επιδότησης του προγράμματος Γέφυρα, αναμένεται να ακολουθήσει, μετά το πρώτο κύμα της 31ης Δεκεμβρίου. Για να κάνει κάποιος την αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνεισφοράς Δημοσίου στην αποπληρωμή δανείων με εξασφάλιση στην πρώτη κατοικία πρέπει να πληρεί τις εξής προϋποθέσεις:

  • να είναι φυσικά πρόσωπα (δηλ. άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες – ομόρρυθμοι εταίροι κ.λπ., με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα)
  • να έχουν δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία τους
  • να έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό (είτε έλαβαν κάποιο Κρατικό επίδομα – ευεργέτημα είτε είχαν σημαντική μείωση εισοδήματος – εσόδων), είτε οι ίδιοι ή στενοί συγγενείς (σύζυγος, εξαρτώμενα μέλη)
  • να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Η αίτηση υποβάλλεται στην ειδική ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) www.keyd.gov.gr, που είναι προσβάσιμη και στην εθνική πύλη του Δημοσίου ofeiles.gov.gr.

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οσο για τα βασικά βήματα της αίτησης, η διαδικασία χαρακτηρίζεται απλή και διαρκεί μόλις μερικά λεπτά.

Τα βήματα είναι:

  1. Εισαγωγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet
  2. Συμπλήρωση πληροφοριών: α) ποιος είναι ο σύμβουλος – εκπρόσωπός σου, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία για εσένα και β) αν δεν επιθυμείς σύμβουλο – εκπρόσωπο, τότε θα πρέπει να:
  3. επιβεβαιώσεις την πρώτη κατοικία σου (αν δεν έχει ήδη εντοπιστεί αυτόματα από την πλατφόρμα)
  4. επιβεβαιώσεις τον/την σύζυγο ή/και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς σου, που διαμένουν στην πρώτη κατοικία σου (αν δεν έχουν ήδη εντοπιστεί αυτόματα από την πλατφόρμα)
  5. συμπληρώσεις, εάν υπάρχει, ρευστοποιήσιμη περιουσία (καταθέσεις, ομόλογα κλπ) στο εξωτερικό Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»: Ρύθμιση και επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας φυσικών προσώπων πληγέντων οικονομικά από τον κορονοϊό
  6. απαντήσεις θετικά στις υπεύθυνες δηλώσεις της πλατφόρμας (περί χορήγησης άρσης απορρήτου, άντλησης στοιχείων, ότι τα στοιχεία είναι ακριβή κλπ).

Αν υπάρχει σύζυγος ή/και εξαρτώμενα ενήλικα μέλη ή/και συνοφειλέτης ή/και εγγυητής, τότε θα πρέπει και αυτοί να εισέλθουν στην πλατφόρμα με τους δικούς τους κωδικούς taxisnet και να παρέχουν τις προαναφερόμενες αντίστοιχες πληροφορίες και υπεύθυνες δηλώσεις.

Ειδικότερα, για τα στοιχεία των εξαρτώμενων μελών, κατά τη διαδικασία της συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης εάν έχετε προστατευόμενα μέλη που ΔΕΝ έχουν ΑΦΜ (πχ ανήλικα τέκνα) πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσετε το πεδίο «δεν έχουν υποχρέωση υποβολής Ε1». Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μπορέσετε να συνεχίσετε, διότι η αίτηση θα ακυρωθεί. Αυτό συμβαίνει διότι, αυτόματα αναζητείται από την πλατφόρμα ο ΑΦΜ του προστατευόμενου μέλους. Συνεπώς, αφού δεν έχει ΑΦΜ η αίτησή σας θα ακυρωθεί.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 2 =