gavrilis-kythira

Δείτε το επεισόδιο εδώ: https://kythera.news/gavrilis-o-kardiologos-ton-kythiron-on-demand/
Ο καρδιολόγος των Κυθήρων Γαβρίλης Ψαρράς, είναι ο καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Το μαγικό των ανθρώπων», την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, στις 20:00.

«Άνθρωπος σημαίνει να μην αρκείσαι». Σε αυτόν τον ακατάβλητο άνθρωπο είναι αφιερωμένος ο νέος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Το μαγικό των ανθρώπων», σε ιδέα και επιστημονική επιμέλεια της Φωτεινής Τσαλίκογλου και σε σκηνοθεσία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, στη συχνότητα της ΕΡΤ2 κάθε Παρασκευή στις 20:00.

gavrilis-kythira

Η παράξενη εποχή μας φέρνει στο προσκήνιο μ’ έναν δικό της τρόπο την απώλεια, το πένθος, τον φόβο, την οδύνη. Αλλά και την ανθεκτικότητα, τη δύναμη, το φως μέσα στην ομίχλη. Ένα δύσκολο στοίχημα εξακολουθεί να μας κατευθύνει: να δώσουμε φωνή στο αμίλητο του θανάτου.  Όχι κραυγαλέες επισημάνσεις, όχι ηχηρές νουθεσίες και συνταγές, όχι φώτα δυνατά, που πιο πολύ συσκοτίζουν παρά φανερώνουν. Ένας ψίθυρος αρκεί. Μια φωνή που σημαίνει. Που νοηματοδοτεί και σώζει τα πράγματα από το επίπλαστο, το κενό, το αναληθές.

Η λύση, τελικά, θα είναι ο άνθρωπος. Ο ίδιος άνθρωπος κατέχει την απάντηση στο «αν αυτό είναι άνθρωπος». O άνθρωπος, είναι πλάσμα της έλλειψης αλλά και της υπέρβασης. «Άνθρωπος σημαίνει να μην αρκείσαι». Σε αυτόν τον ακατάβλητο άνθρωπο είναι αφιερωμένος και ο νέος κύκλος των εκπομπών.

gavrilis-kythira

(Νέος κύκλος) 
Εκπομπή 12η:
«Γαβρίλης, ο καρδιολόγος των Κυθήρων: Ο θάνατος είναι άφοβος, εκτός και αν…»

Ο θάνατος είναι άφοβος. Το μόνο που ίσως φοβάται είναι τις μάχες των ανθρώπων.
Ο γιατρός Γαβρίλης στα Κύθηρα βοηθάει τους ασθενείς του να δίνουν τις μάχες της ζωής τους. Προτάσσει έναν άλλο τρόπο ζωής όπου η έγνοια για τον άλλον μαζί με την ομορφιά του νησιού, κλέβει κάτι από το φόβο του θανάτου.

Μαγευτικές μυρωδιές, ρεμπέτικα και μουσικές σου παίρνουν το μυαλό και σε πάνε πέρα μακριά.
Σε ταξιδεύουν σε χρόνους αλλοτινούς, στην καρδιά μιας μητέρας ή μιας πατρίδας.
Σε πάνε στη χώρα μας που όσο κι αν πλήττεται μας προτρέπει να δεχτούμε ότι η χαρά της ζωής, με ευλάβεια, παραστέκεται στην οδύνη και το χαμό της ζωής.

gavrilis-kythira

Σκηνοθεσία: Πέννυ Παναγιωτοπούλου

Ιδέα-επιστημονική επιμέλεια: Φωτεινή Τσαλίκογλου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης

Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου, Άγγελος Αγγελόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου – p.p.productions

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × five =