amerikanoi

Γάλλος δημοσιογράφος, ο ανταποκριτής διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας Le Figaro, Ζορζ Μπαλμπρουνό, που επέστρεψε από την Ουκρανία, στην οποία είχε πάει μαζί με εθελοντές μαχητές, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews ότι οι Αμερικανοί είναι άμεσα «υπεύθυνοι» για τις εξελίξεις στον πόλεμο.

Ο Μαλμπρουνό είπε ότι συνόδευε Γάλλους εθελοντές μαχητές, δύο από τους οποίους είχαν πολεμήσει στο παρελθόν κατά του ISIS. «Τόσο εγώ όσο και εκείνοι, βρεθήκαμε προ έκπληξης, όταν ανακαλύψαμε ότι για να μπορέσει να μπει κάποιος στον ουκρανικό στρατό, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που βρίσκονται επικεφαλής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος και οι εθελοντές «παραλίγο να συλληφθούν» από τους Αμερικανούς, οι οποίοι τους υποχρέωσαν να υπογράψουν συμβόλαιο με ισχύ «μέχρι το τέλος του πολέμου».

«Ποιος είναι επικεφαλής; Είναι οι Αμερικανοί, το είδα με τα μάτια μου», είπε ο δημοσιογράφος που πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι ήμουν με τις διεθνείς ταξιαρχίες και βρέθηκα απέναντι από το Πεντάγωνο».

Σύμφωνα με τον Μαλμπρουνό, οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία drones «αυτοκτονίας με διακόπτη», πράγμα που έχει τονίσει και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, σε ένα tweet με το οποίο αποκάλυψε ότι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονταν να χρησιμοποιούν τις συσκευές στο Μπίλοξι του Μισισιπή.

Επικαλούμενος γαλλική πηγή πληροφοριών, ο δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας έγραψε επίσης στο Twitter ότι οι βρετανικές μονάδες SAS «είναι παρούσες στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, όπως και οι αμερικανικές Delta».

Η Ρωσία προφανώς γνωρίζει καλά τον «μυστικό πόλεμο» που διεξάγεται στην Ουκρανία από ξένους καταδρομείς που βρίσκονται στην περιοχή από τον Φεβρουάριο. ΗΠΑ και Βρετανία έχουν διαβεβαιώσει δημόσια ότι δεν θα υπάρχουν δικοί τους στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά σύμφωνα με αυτές τις αναφορές προφανώς υπήρχε στρατιωτική βρετανική και αμερικανική παρουσία εκεί από την έναρξη του πολέμου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 2 =