richard-berry

Η αποκάλυψη έρχεται μετά το σοκ που προκάλεσε στη γαλλική κοινωνία το γεγονός ότι ο διάσημος καθηγητής Ολιβιέ Ντιαμέλ βίαζε τον 13χρονο γιο του πρώην υπουργού Μπερνάρ Κουσνέρ, γιό της γυναίκας του. Τα γεγονότα περιέγραψε η νομικός και αδελφή του θύματος, Καμίγ Κουσνέρ, στο βιβλίο της με τίτλο la Familia grande (Seuil), στο οποίο αποκαλύπτει το φρικτό μυστικό της οικογένειας: επί σειρά ετών, γράφει, ο πατριός τους, ο διάσημος αναλυτής, συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ολιβιέ Ντιαμέλ, βίαζε τον γιό της γυναίκας του, τον δίδυμο αδελφό της, ενώ ήταν έφηβος.

Οι κατηγορίες εναντίον του Ρισάρ Μπερί

Αλλά και η αποκάλυψη για τον ηθοποιό Ρισάρ Μπερί «ήταν σαν να έσκασε μια βόμβα», όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η οποία συνάντησε την 45χρονη σήμερα Κολίν Μπερί, ηθοποιό, παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Romain Rojtman, ο διάσημος πατέρας της, την φιλούσε «στο στόμα, με γλώσσα», όταν ήταν μικρή και κυκλοφορούσε συχνά εντελώς γυμνός μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια, στα μέσα του 1980, ο πατέρας της την ανάγκασε να συμμετέχει σε «σεξουαλικά παιχνίδια» με την τότε σύντροφό του, την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τζιν Μάνσον.

«Οταν το ζευγάρι είχε την φύλαξη των παιδιών, στο τέλος της εβδομάδας, εκείνος τα πρωινά καλούσε τα παιδιά του στο πατρικό υπνοδωμάτιο για σεξουαλικά παιχνίδια. Ο Ρισάρ Μπερί είχε προτείνει στην κόρη του Κολίν να «παίξει ορχήστρα» με τα γεννητικά όργανά του καθώς και με εκείνα της συντρόφου του, ενώ ήταν και οι δύο γυμνοί», αναφέρεται στην αγωγή. «Η Κολίν ήταν αναγκασμένη να βάλει το στόμα της στα γεννητικά όργανα του πατέρα της, παρουσία της αδελφής της, κατ’εξακολούθηση», προστίθεται, στις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Το άλλο παιδί, εκτός από την Κολίν Μπερί, ονομάζεται S. και είναι κόρη της Τζιν Μάνσον. Η Κολίν Μπερί δεν αναφέρεται στην αγωγή της σε συγκεκριμένο χρόνο που έλαβαν χώρα τα γεγονότα. Μιλάει για «φλασιές, μυρωδιές, εικόνες» από το παρελθόν. «Μου έδειχνε πως το πέος του μπορούσε να κινηθεί. Προφανώς ήμουν μικρή και αναρωτιόμουν «Α, μπορεί και κινεί το πιπί του». Αργότερα κατάλαβα πως όταν το όργανο ενός άνδρα κινείται είναι γιατί ερεθίζεται», αναφέρει η Κολίν Μπερί στην Le Monde.

Αυτό το «παιχνίδι της ορχήστρας» το έζησε δεκάδες φορές, μεταξύ 6 και 10 ετών. Εκείνη την εποχή δεν το είχε αποκαλύψει σε κανέναν, αλλά την ίδια περίοδο αρνιόταν να επισκεφθεί τον πατέρα της.

Ο Ρισάρ Μπερί αρνείται κατηγορηματικά τα γεγονότα και αιτιολογεί το γεγονός ότι η κόρη του Κολίν αρνιόταν να τον δει, λέγοντας ότι είχε τότε θυελλώδη σχέση με την μητέρα της, ηθοποιό Κατρίν Ιγκέλ.

Η μητέρα της Κατρίν Ιγκέλ, η οποία υπήρξε παντρεμένη για δύο μόνο χρόνια με τον Ρισάρ Μπερί και απέκτησαν την Κολίν, σήμερα στηρίζει την κόρη της. Θυμάται ότι η Κολίν, όταν ήταν 3-4 ετών την είχε φιλήσει μια μέρα στο στόμα, με γλώσσα. «Της είπα μα τις κάνεις, πας καλά; Αυτό το κάνουν οι ερωτευμένοι, δεν το κάνει η μαμά. Και μου απάντησε: Μα ο μπαμπάς μού το έμαθε. Της απάντησα ότι είναι φρικτό και θα του μιλούσα. Τον κάλεσα στο τηλέφωνο και τον έλουσα με βρισιές. Πάντα με φόβιζε», δηλώνει η Κατρίν Ιγκέλ στην Le Monde. Προσθέτει, μάλιστα, ότι η κόρη της Κολίν της είχε μιλήσει για το «παιχνίδι ορχήστρας» αργότερα, μετά την εφηβία.

Από την πλευρά του, ο Ρισάρ Μπερί θυμάται το επεισόδιο, αλλά αρνείται ότι υπήρξαν φιλιά με γλώσσα. Δεν αρνείται, ωστόσο, ότι ήταν βίαιος με την Κατρίν Ιγκέλ και με την Τζιν Μάνσον.

Η Τζιν Μάνσον αρνήθηκε τα γεγονότα, όταν επικοινώνησε μαζί της η Le Monde, μέσω του δικηγόρου της. Αλλά και η κόρη της S. απάντησε ότι δεν είχε κάποιο σχόλιο σχετικά με τα γεγονότα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η S. είχε στείλει ένα γραπτό μήνυμα στην Κολίν Μπερί λέγοντας «Κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το επεισόδιο και να γυρίσω σελίδα, αγνοώντας αυτό το πρόσωπο που μας έκανε τόσο κακό, εντελώς διαφορετικό από τη δημόσια εικόνα που δείχνει (…) Δεν ξέρω τι σου έκανε, αλλά σε στηρίζω στην απόφασή σου να πεις την αλήθεια».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 4 =