Άγρια και αναίτια επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ, δέχτηκαν αντιφασίστες διαδηλωτές, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι.

Από την επίθεση, η σφοδρότητα της οποίας ήταν σοκαριστική, 4 άτομα τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στον Ευαγγελισμό προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ η Αστυνομία προέβη και σε 14 συνολικά προσαγωγές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που αναρτήθηκαν στο twitter, κατά την έφοδο των ΜΑΤ, κάποιοι διαδηλωτές κατέφυγαν σε παρακείμενη καφετέρια για να προστατευτούν από τα χτυπήματα. Όμως αυτό δεν πτόησε τους άνδρες των ΜΑΤ που όρμησαν μέσα στην καφετέρια και έφτασαν μέχρι τις τουαλέτες, όπου βρίσκονταν μητέρα -πελάτης- με 5χρονο παιδί. Από τη μανία των αστυνομικών “οργάνων” και με τη γυναίκα να ουρλιάζει για το παιδί, χτυπήθηκε το πεντάχρονο με κλομπ.

Καταγγελία ΜεΡΑ25

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Γαλάτσι, η οποία ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στο Ν. Ηράκλειο, αλλά μεταφέρθηκε λόγω έντονης αστυνομικής παρουσίας στο μέρος του αρχικού καλέσματος. Ένα πραγματικό όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων και περαστικών, με τέσσερις βαριά τραυματισμένους στο κεφάλι, που συνεχίστηκε ακόμα και έξω από το νοσοκομείο, όπου η αστυνομία παραμόνευε για να συλλάβει τους τραυματίες -όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλεται. Η αντιφασιστική συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί σε απάντηση συγκέντρωσης μελών του φασιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, τα οποία δεν "έχαιραν" αντίστοιχης αντιμετώπισης από τις δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τις εκλεκτικές τους σχέσεις με τα σώματα ασφαλείας. Θα σταματήσει επιτέλους λοιπόν, η ωμή βία της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος διαδηλωτών; Πρέπει άμεσα να εκδημοκρατιστούν όλα τα σώματα ασφαλείας και να υπάρξει πραγματική λογοδοσία και εμφανή διακριτικά.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × five =