Συνέντευξη στο Kythera.News παραχώρησε ο μετρ των πολεμικών τεχνών, Γιώργος Ζαντιώτης. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας στο Jiu Jitsu, γέννημα – θρέμμα του νησιού μας (με πατέρα από τον Καραβά και μητέρα από τον Ποταμό) φέρνει στα Κύθηρα το τελευταίο τετραήμερο του Ιουλίου την εμπειρία του “Geobukan Tour & Training Martial Arts”.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που το συγκεκριμένο event θα επισκεφτεί τα Κύθηρα (μετρά και δύο εξορμήσεις στην Σαντορίνη), με τον κ. Ζαντιώτη να δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία, με δεδομένη την δεκτικότητα με την οποία το αντιμετωπίζει ο μέσος Τσιριγώτης.

Για τον ίδιο, πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του αθλοτουρισμού, μια δραστηριότητα που «εφαρμόζει» τέλεια στο ενεργειακό αποτύπωμα των Κυθήρων. Αλλά, δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζονται και οι ανάλογες υποδομές καθώς και η σύζευξη – σύμπλευση φορέων και τοπικών αρχόντων, ώστε το event να διεθνοποιηθεί.

«Ένα κλειστό γήπεδο που θα φιλοξενεί σεμινάρια, επιδείξεις και αθλητικές εκδηλώσεις», θα αποτελούσε την βάση ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε προτάσεις από ανάλογα προγράμματα, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, όμως, απαιτούνται και οι κατάλληλοι εξωτερικοί χώροι, οι οποίοι θα «ακουμπούν» σε γνωστά ενεργειακά σημεία του νησιού(κάστρα, μοναστήρια, καταρράκτες, παραλίες), όπου σχεδιάζουμε να στήσουμε το τατάμι για τις δραστηριότητές μας», εξηγεί ο Γιώργος, ο οποίος δείχνει να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Ο ειρμός της σκέψης του, φανερώνει άνθρωπο πλήρως συνειδητοποιημένο, που έχει υπολογίσει την κάθε παράμετρο του όλου εγχειρήματος. Άλλωστε, αυτό το εγχείρημα εντάσσεται στο κάδρο μιας μεγάλης και φιλόδοξης προσπάθειας που μετρά 4 δεκαετίες ζωής. Επομένως, όταν μας λέει ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει την αιγίδα, τόσο του Δήμου, όσο και του Ε.Ο.Τ., ξέρει ακριβώς για τι μιλάει. Και, κυρίως, πώς αυτά για τα οποία μιλάει τον εξυπηρετούν στον γενικότερο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Ναι. Ο Γιώργος Ζαντιώτης μιλάει με όρους επόμενης ημέρας. Το νιώθεις, το αντιλαμβάνεσαι, το εισπράττεις από τα πρώτα λεπτά της συζήτησης. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλεί το όλο εγχείρημα «αθλοτουριστικό». Γνωρίζει πως αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τόσο με όρους οικονομικούς όσο και στην κατεύθυνση της κοινωνικής και ευρύτερα πολιτισμικής διάδρασης. Άλλωστε, μια διάδραση υπηρετεί επί σαράντα χρόνια και ο ίδιος. Το άθλημα για τον ίδιο, δεν είναι απλά ένα αμάλγαμα από τέχνες στις οποίες κατά καιρούς προσέδεσε το όραμά του. Καράτε, Κραβ Μαγκά, Ζίου Ζίτσου. Δεν είναι μόνο τάσεις κοινωνικής συμπεριφοράς στις οποίες το προσάρμοσε (αγωνιστικό, παραδοσιακό, ΑΜΕΑ). Είναι όλα αυτά μαζί, εκφερόμενα ως στάση ζωής μέσα από το τρίπτυχο της αυτοάμυνας: Εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά.

Στην συνέντευξη που μας έδωσε, ο Γιώργος Ζαντιώτης μιλάει για προγράμματα που ήρθαν, που έμειναν ή μετατίθενται για το μέλλον. Εξηγεί, γιατί η ενασχόληση ενός νέου ανθρώπου με τον χώρο των πολεμικών τεχνών, τον σμιλεύει με τρόπο τέτοιο που η ζωή του ολόκληρη επαναδιαπραγματεύεται στη βάση της συνειδητοποιημένης στοχοπροσήλωσης. Και αναλύει τους λόγους για τους οποίους το Τσιρίγο, όχι μόνο δεν αποτελεί «άγονη γραμμή» στον χώρο αλλά, τουναντίον, δύναται να αποδειχτεί κύτταρο ενεργοποίησης ενός ευρύτερου γεωγραφικού τόξου, που με τις κατάλληλες θεσμικές πινελιές, μπορεί να επεκτείνει το ίχνος του και εκτός Ελλάδας, με απώτερο όφελος την αγαστή ισορροπία ανάμεσα  στον άνθρωπο και τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο ζυγίζει τα όνειρά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × five =