Γ. Βαρουφάκης: Δημόσιο αγαθό το εμβόλιο

Ντροπή για την απουσία πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εξέφρασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Την πεποίθησή του, ότι το εμβόλιο κατά της covid-19 αποτελεί, τόσο ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό, εξέφρασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «ολιγαρχικές πρακτικές», που έχουν διαχωρίσει τους Έλληνες πολίτες, σε προνομιούχους και μη, στην όλη διαδικασία του εμβολιασμού.

Η δήλωση του κ. Βαρουφάκη έχει ως ακολούθως:

«Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό.

Νιώθω όμως ντροπή που αυτό το πολύτιμο αγαθό θα είναι για μήνες προνόμιο τόσο λίγων επειδή η κυβέρνηση, μήνες τώρα, αγνοεί τις εκκλήσεις μας να στήσει πραγματικό δημόσιο δίκτυο κέντρων εμβολιασμού και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί για την απελευθέρωση από την πανδημία. Χρειάζεται και απελευθέρωση από τις ολιγαρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Χρόνια πολλά και δημιουργικά – με υγεία για όλους».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης «Kythera: Three Different Approaches» στο Καψάλι

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης...

«Δώσ’ μου το χέρι σου»: Μια μαγική βραδιά στα Λογοθετιάνικα

Μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά αφήγησης και μουσικής έζησαν όσοι...

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

Στρατιωτική θητεία εννέα μηνών δικαιούνται να υπηρετήσουν όσοι έχουν...

Η κόπρος του Αυγεία

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική γλώσσα...

Ο Ακαδημαϊκός Δάσκαλος που αφύπνισε ολόκληρες γενιές

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν υπήρξε ένας αποστασιοποιημένος ακαδημαϊκός που...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img