fuel-pass

Στα 80 ευρώ ανέρχεται η επιδότηση του Fuel Pass για τα αυτοκίνητα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, το επίδομα αυτό –το οποίο ονόμασε Fuel Pass 2, ανεβαίνει στα 80 ευρώ από τα 45 και θα έχει χρονικό ορίζοντα τριών μηνών, δηλαδή για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

«Για τις μοτοσυκλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ ενώ στα νησιά μας, όπου ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, 100 ευρώ».

«Απομειώνουμε τις αυξήσεις κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου, για τις βασικές μετακινήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

H εν λόγω ενίσχυση θα ωφελήσει περισσότερους από 3.000.000 οδηγούς.

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 15:00 ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της ανανεωμένης εκδοχής του Fuel Pass.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, οι συνολικές επιδοτήσεις της πολιτείας μόνο για τα καύσιμα αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια ενώ για την ακρίβεια τα 580 ευρώ.

«Και φυσικά οι άμεσες και οι έμμεσες ενισχύσεις κατά των ανατιμήσεων στην ενέργεια αγγίζουν πλέον τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι ποσά τα οποία προέκυψαν από τη συνετή οικονομική μας διαχείριση, αλλά και από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους έχει πετύχει και εξακολουθεί να πετυχαίνει η ελληνική οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × one =