fuel-pass2

Περιμέναμε να ανοίξει η πλατφόρμα. Είχαμε διαβάσει τις «συχνές ερωτήσεις» του προγράμματος. Ήμαστε σίγουροι ότι πληρούσαμε τα κριτήρια για το βοήθημα αντιμετώπισης του αυξανόμενου κόστους των καυσίμων. Και όμως η αίτηση απορρίφθηκε.

Η αιτιολογία που εμφανιζόταν στην οθόνη ήταν «Τέλη Κυκλοφορίας Πιθανή Οφειλή. Επικοινωνήστε με την αρμόδια ΔΟΥ για Έλεγχο».

Και στο σημείο αυτό αρχίζει μια ακόμη καθημερινή ελληνική ταλαιπωρία, δεδομένου ότι είχαμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Καλούμε στην αρμόδια ΔΟΥ. Τα τηλέφωνα δεν απαντούν. Τα δοκιμάζουμε όλα, κάποια αυτά έχουν τεχνικό πρόβλημα. Στέλνουμε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έρχεται αυτοματοποιημένη απάντηση ώστε το αίτημα να γίνει μέσω της πλατφόρμας επικοινωνίας της ΑΑΔΕ. Στην αυτοματοποιημένη πλατφόρμα δεν υπάρχει κατηγορία για την υποβολή του συγκεκριμένου αιτήματος. Στην περίπτωση αυτή, που έχει ήδη προβλεφθεί, προτείνεται η αποστολή μηνύματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ξανά μανά!

Επιστροφή στη σελίδα του FuelPass και στις συχνές ερωτήσεις.

Επειδή οι απαντήσεις δεν μας καλύπτουν, καταλήγουμε στο τηλέφωνο υποστήριξης του προγράμματος 210 7000800.

Οι γραμμές είναι απασχολημένες και κλείνουν. Στην τρίτη προσπάθεια μπαίνουμε σε αναμονή με νούμερο 42. Τίθεται το δίλημμα περιμένουμε ή κλείνουμε; Εχουμε και δουλειές για να πάει μπροστά ο τόπος. Αποφασίζουμε να περιμένουμε και δικαιωνόμαστε. Σε διάστημα περίπου 15 λεπτών μια υπάλληλος μας απαντά.

Τις εξηγούμε ότι το αίτημά μας έχει απορριφθεί και ως αιτιολογία δίδεται ότι οφείλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, πιθανόν, όπως ανέφερε και το μήνυμα στην πλατφόρμα.

Της εξηγούμε ότι τα τέλη κυκλοφορίας έχουν πληρωθεί.

  • Εμπρόθεσμα; μας ρωτά και διευκρινίζει πως εάν πληρώθηκαν εκπρόθεσμα δεν είμαστε δικαιούχοι.

Επιμένουμε ότι τα τέλη έχουν πληρωθεί στην ώρα τους.

  • «Κάπου κλωτσάει το σύστημα. Ξανακάντε την αίτηση σε ώρες που δεν είναι αιχμής» μας λέει.

Με ψύχραιμο τόνο της εξηγούμε πως έχουμε υποβάλει την αίτηση ήδη τρεις φορές.

Υποψιασμένοι ρωτάμε για το εάν το σύστημα αποκλείει όσους έχουν οφειλές στην εφορία.

Την ξαφνιάζουμε καθώς δεν το γνωρίζει. Ρωτάμε και μας το επιβεβαιώνει.

Όσοι έχουν οφειλές στην εφορία δεν δικαιούνται το βοήθημα αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους.

Της ανταπαντούμε ότι αυτή η παράμετρος δεν αναφέρεται πουθενά στην πλατφόρμα. Το μόνο που αναφέρουν είναι τα εισοδηματικά κριτήρια και ορίζουν ως απαραίτητη προϋπόθεση το εξής: «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας».

Της επισημαίνουμε να σημειώσει και να ενημερώσει τους υπεύθυνους ότι δεν επικοινωνούνται ορθά οι περιορισμοί τόσο στην πλατφόρμα και κατά πρόεκταση στα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να χάνουμε το χρόνο μας.

Ακόμη ότι έτσι δεν εξυπηρετείται η σκοπιμότητα του προγράμματος. Κάποιος που δικαιούται το βοήθημα αλλά χρωστάει στην εφορία μάλλον έχει τους λόγους του.

Για να μην μακρηγορούμε. Ή η υπάλληλος μας έδωσε λάθος πληροφορίες ή κάποιος μας κοροϊδεύει. Πάλι καλά που πήραμε τα ψίχουλα του ρεύματος. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν βασίζεσαι στα επιδόματα.

Δημοσθένης Γκαβέας

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × three =