pyrofylakio
Πυροφυλάκιο Σκληρής (Αρωνιάδικα)

Υπό συνθήκες αδιανόητες για τους εργαζόμενους στην πυροσβεστική και στην πυρασφάλεια του Δήμου εξελίσσεται η αντιπυρική περίοδος καθώς καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία χωρίς να έχουν προβλεφθεί χώροι με την απαραίτητη διαμόρφωση έτσι ώστε να μην εκτίθενται στους κινδύνους των υψηλών θερμοκρασιών. Το άθλιο αυτό φυλάκιο που βλέπετε στην φωτογραφία βρίσκεται στην Σκληρή.

Θα πρέπει άμεσα το τοπικό κράτος να προμηθευτεί ειδικά πυροφυλάκια που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους όλο το 24ωρο, από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες και θα προσφέρουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Σημειώνεται ότι θέσεις πυροφύλακα προβλέπονται σε αρκετές περιοχές του νησιού, όπου υπάρχει μηδενική προστασία από τον ήλιο. Απορούμε γιατί Δήμος, Εγχώριος, Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική δεν έχουν βρει λύση στο θέμα από πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος. Τώρα Κυριακή κοντή γιορτή, βάζουμε τους συνανθρώπους μας σε κίνδυνο. Αλλά… «αυτοί είστε», που θα έλεγε και ο κύριος Γενικός. Είμαστε θα πούμε εμείς, γιατί υπάρχει και συλλογική ευθύνη, και πριν και μετά, και στην κάλπη, και παντού.

Το γράμμα της Μαριέτας που ανέδειξε το ζήτημα

Αίσθηση έκανε το γράμμα αγανάκτησης και αλληλλεγύης που έστειλε τον Adelin FM η συμπατριώτισσά μας Μαριέτα Φυρού όπου αναδεικνύει την προχειρότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει ο τοπικός κρατικός μηχανισμός το θέμα. 

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα σημεία που καλούνται οι πυροφύλακες να εκτελέσουν καθήκοντα δεν υπάρχουν πυροφυλάκια. Διαβάστε όμως τι έγραψε η κ. Φυρού:

Καλημέρα! Θα σας παρακαλούσα να δημοσιευσετε με το όνομά μου, σιχαινομαι τις ανωνυμιες, το εξής : 

Στο πυροφυλάκιο της Σκληρής καλό θα ήταν, τουλάχιστον τον Αύγουστο, να υπάρχει πυροφύλακας όλο το 24ωρο.

Εποπτεύει σχεδόν όλο το νησί.

Δυστυχώς οι φωτιές ξεσπούν οποιαδήποτε ώρα κι όχι μόνο νο κατά τη βάρδια του πυροφύλακα. Το πρόχειρο πυροφυλάκιο που τοποθετήθηκε είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Με συνθήκες παρατεταμένων και επαναλαμβανομένων καυσώνων δεν αντέχει άνθρωπος να βγάλει 8ωρο εκεί πανω. 

Είναι το σπίτι μου ακριβώς απο κάτω και βγαίνω για λίγο και δεν αντέχω. Οχι οι άνθρωποι που είναι ενα 8ωρο μες τη λάβα.

Εργαζόμενοι είναι οχι κατάδικοι. Δεν ξέρω καν ποιοι είναι για να μη θεωρηθεί πως διαμαρτύρομαι εκ μέρους τους. Ανθρώπινα και μόνο το βλέπω το θέμα

Ευχαριστώ κι ελπίζω να βρει το αίτημά μου ευήκοα ώτα !
Μαριέτα Φυρού 
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − nine =