fotia-sxinos-korinthias

Τον ορεινό όγκο των Γερανίων κατακαίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη, 19/05, στις 21:45, στην περιοχή Σχίνος Κορινθίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι δυτικής έντασης, 5-6 μποφόρ, κάτι που οδήγησε την φωτιά στο βουνό, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος», στο OPEN, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε ότι «πριν από λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού» και κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν λειτούργησε το 112 ξεκαθάρισε ότι ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός και γιατί η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 6 οικισμούς και δύο μοναστήρια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Βαμβακές και Μαυρολίμνη και κατόπιν για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, διότι το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Oρη.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Όσον αφορά για ζημιές από την φωτιά, υπάρχουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεμονωμένες και διάσπαρτες αναφορές, χωρίς όμως να έχει γίνει επίσημη καταγραφή. Οι κάτοικοι ωστόσο, αλλά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων και διαφόρων φορέων της περιοχής μιλούν ήδη για αρκετά καμένα σπίτια.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, επτά πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ από πραγματοποιούν ρίψεις νερού δεκάδες εναέρια πυροσβεστικά μέσα αποτελούμενα από αεροπλάνα και ελικόπτερα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 6 =