δημόσιος φωτισμός καψάλι κύθηρα

Ο πολυπόθητος δημόσιος φωτισμός του Καψαλίου είναι εν μέρει γεγονός, καθώς φωταγωγήθηκε ο περίπατος στο τμήμα από το μνημείο του εγγλέζικου υδραγωγείου μέχρι το κτίριο «Καμάρες» του Μαγείρου. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι το εστιατόριο του Μάγου. Το Kythera.News βρέθηκε απόψε στο Καψάλι και κατέγραψε με το φακό του τις εικόνες του φωτισμένου κόλπου.

Ο φωτισμός του Καψαλίου είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν κατοίκους και επιχειρηματίες, για το αποτέλεσμα που θα επέφερε στην αισθητική ενός από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού. Οι εικόνες που σας μεταφέρουμε αποτυπώνουν το αποτέλεσμα το οποίο δεν κρίνεται ικανοποιητικό καθώς η ένταση φωτός κρίνεται υπερβολική, ενώ οι λαμπτήρες παράγουν ψυχρό φωτισμό, «νοσοκομειακό φως» όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Στα θετικά, το έργο τεχνικά φαίνεται άρτιο, ενώ εκ πρώτης όψεως διαπιστώθηκε πολύ προσεκτική εγκατάσταση. Στα θετικά επίσης σημειώνεται ότι ο γιαλός, πλέον φωτισμένος μπορεί να διευκολύνει τους λουόμενους και κατά τις νυχτερινές ώρες. Να δούμε όμως πώς μπορεί να βελτιωθεί το πρόβλημα της υπερβολικής έντασης του φωτισμού.

Ο Ψυχρός φωτισμός και οι απόψεις των κατοίκων

Κατά την επίσκεψή μας συναντήσαμε κατοίκους του Καψαλίου οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις τους. Κοινή διαπίστωση στην κουβέντα που είχαμε μαζί ήταν ότι τόσο η επιλογή ψυχρού φωτός όσο και η ένταση δημιουργούν οπτική όχληση και ως εκ τούτου θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δήμου να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις. Με μία πρόχειρη εκτίμηση, η αντικατάσταση των λαμπτήρων με άλλους, θερμού φωτισμού με έως και 50% λιγότερη ένταση θα επιφέρει ένα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο θα εισπράξουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι του νησιού.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το πρόβλημα, το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να διορθωθεί. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι το Κάστρο ουσιαστικά κρύβεται πίσω από την ψυχρή θαμπάδα των λαμπτήρων και σχεδόν εξαφανίζεται. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να δώσουν την δέουσα προσοχή στο πρόβλημα και να παρέμβουν θεραπευτικά, επιτυγχάνοντας πρωτίστως την αισθητική βελτίωση στο δημόσιο χώρο του Καψαλίου.

Ένα τόσο σημαντικό έργο που για πολλά χρόνια έλειπε από το Καψάλι, με λίγη προσοχή μπορεί εν τέλει να μας «θερμάνει» το βλέμμα! Μη ξεχνάμε ότι το Καψάλι ήταν και είναι πάντα ρομαντικό.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + 10 =