Follow Your Art Gallery: Έκθεση “Oceans Alive”

Από τις καλλιτέχνιδες Βασιλική Μαλλιοπούλου, Leonie De Lange

Ποιος θα πει από πού ξεκινάει; Ποιος θα ξέρει πώς ξεκινάει; Η περιπέτεια δεν τελειώνει ποτέ Από τα βάθη στην επιφάνεια Always alive!

Ας αρχίσουμε.

Στην έκθεση αυτή οι δύο καλλιτέχνιδες, leonie de Lange και Βασιλική Μαλλιοπούλου, συνομιλούν μεταξύ τους μέσα από την τέχνη τους, εκφράζοντας την ομορφιά και τη ζωτική δύναμη των ωκεανών.

Η Ελλάδα είναι ευλογημένη που την περιβάλλει αυτή η ενέργεια.

Οι καλλιτέχνιδες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Η Leonie de Lange, μια καλλιτέχνης από τη Νότια Αφρική, που σήμερα ζει στην Ελλάδα, εκφράζει το θέμα του Oceans Alive κυρίως από τη σκοπιά του να βρίσκεται κανείς πάνω από τον ωκεανό.

Χρησιμοποιώντας μια μικτή τεχνική εκφράζει το δράμα από τα βάθη του νερού χρησιμοποιώντας βαθιά, δυνατά χρώματα.

Μια ελαφρύτερη παλέτα ενισχύει τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο ο άνεμος παίζει στην επιφάνεια του νερού.

Οι μικρές βάρκες και τα πουλιά παίζουν τον ρόλο τους εδώ.

Εγκαίνια : Σάββατο 10 Αυγούστου 2024, στις 21:00, Χώρα

10.08 – 17.08.2024

 

follow your art, the gallery
www.followyourart.gr
Tel.: 6973639044
Chora, Kythera, ΤΚ 80100
info@followyourart.gr

Opening hours: Everyday 10:30 – 13:30 and 19:00 – 00:00  or by appointment

Poster Oceans Alive

Η Leonie παρουσιάζει συχνά χωριά και αρχαία ερείπια που βρίσκονται κοντά στην άκρη του νερού, κάτι τόσο χαρακτηριστικό της ακτογραμμής της Ελλάδας.

Χρησιμοποιεί για αυτό το κομμάτι της τέχνης της μια τεχνική μεικτών μέσων που ανέπτυξε πριν από μερικά χρόνια. Αυτή η

τεχνική είναι συμπληρωματική και επεκτείνει την εξερεύνηση των ακουαρέλων που ήταν το σημείο αναφοράς της πριν από χρόνια.

Χρησιμοποιώντας τεχνική μεικτών μέσων, η Βασιλική Μαλλιοπούλου εκφράζει αυτό το θέμα με έναν αφηρημένο τρόπο, εξερευνώντας τις μαγικές κινήσεις και τα μυστηριώδη σχήματα τόσο κάτω όσο και πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Οι πίνακες και των δύο καλλιτεχνών συμπληρώνουν τα γλυπτά που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση.

Πέτρες και απολιθώματα που έχουν βρεθεί κατά μήκος της ακτογραμμής της Πελοποννήσου αποτελούν την έμπνευση για αυτά τα γλυπτά.

Μέσα από τον συνδυασμό των διαφορετικών υλικών που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση και την παρουσίαση των γλυπτών, η Βασιλική δίνει νέα πνοή σε αυτά τα «ευρήματα».

Καθένα από αυτά είναι ένα μοναδικό, ξεχωριστό «κόσμημα».

Σύντομα σίγουρα θα γίνει συλλεκτικό αντικείμενο.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Μετά τη Στάχτη – Τέχνη, Μνήμη και Αναγέννηση στα Καμένα Τοπία των Κυθήρων

Στο πρόγραμμα των δράσεων «Μετά τη Στάχτη – Τέχνη,...
00:12:49

Φερβολιτέ: Η κυθηραϊκή τέχνη που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον

Με μια όμορφη δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού ολοκληρώθηκε...

Οικισμοί: Νέα πλατφόρμα για όσους χάνουν δικαίωμα δόμησης των ακινήτων τους

Ενα νέο ψηφιακό μέτωπο ανοίγει στη μεγάλη πολεοδομική μεταρρύθμιση...

Σύντομη ιστορία του Ποταμού των Κυθήρων

Στα χρόνια της βενετοκρατίας ο Ποταμός ονομάζεται Villa Grande...

Η εφορία βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα… από 1.000 ευρώ

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το φθινόπωρο.  Η λίστα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img