car-crash
Φωτογραφία Αρχείου

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου η μείζονα αντιπολίτευση γνωστοποίησε με δελτίο τύπου τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε σύσσωμη να καταψηφίσει την κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά το έργο κατασκευής νέας γέφυρας στο δρόμο Μάκρωνα (από τα Μητάτα προς τον Αυλέμονα). Κατέστησε δε, προ των ευθυνών του τον δήμαρχο για οποιαδήποτε πρόκληση ατυχήματος στο οδικό δίκτυο που θα έχει ως απόρροια η  συγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη. Ακολουθεί το δελτίο τύπου και επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

Πρώτα ό Άνθρωπος, Δελτίο Τύπου, Κύθηρα, 5 Φεβρουαρίου 2021

Με αφορμή την μομφή της δημοτική αρχής προς την παράταξή μας στο τελευταίο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με την αρνητική μας ψήφο επι του 4ου θέματος «Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης για το έργο με τίτλο «Ανακατασκευή γέφυρας Μάκρωνα και παράλληλες οδικές εργασίες νήσου Κυθήρων» της ημερήσιας διάταξης του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου του 2021 έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

1_ Η κυκλοφοριακή μελέτη είναι λάθος διότι, από την διασταύρωση του κεντρικού δρόμου του αεροδρομίου προς τα Μητάτα, οδηγεί όλα τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση τον Αβλέμωνα και την Παλαιόπολη στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού (Επαρχιακή οδός Χωρας – Ποταμού) και από εκεί στην επαρχιακή οδό Φρατσίων Παλαιόπολης. Η επιφόρτιση της συγκεκριμένης διαδρομής με επιπλέον οχήματα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των οχημάτων και των επιβατών.

2_ Η κυκλοφοριακή μελέτη αγνοεί την πιο κοντινή, εναλλακτική διαδρομή, η οποία παρουσιάζει ευκολότερη πρόσβαση και καλύτερη διαμόρφωση δίχως πολλές και απότομες στροφές, εκείνη από την οδό Μόρμορη.

Οι παραπάνω επισημάνσεις οδήγησαν την παράταξή μας στο σύνολό της να καταψηφίσει την κυκλοφοριακή μελέτη με πλήρη ευθύνη απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Καθιστούμε υπεύθυνη την δημοτική αρχή σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος απόρροια των συγκεκριμένων ρυθμίσεων.

Οι Υπογράφοντες

Παναγοπουλος Δημητρης, Μεγαλοκονομος Στυλιανος, Νικόλαος Μαγουλάς,

Καλλιγερος Ιωαννης, Γεωργιλάς Παρασκευάς

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + 2 =