charchalakis

Με εκτενή δήλωσή του ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης απαντάει στις καταγγελίες της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι Μαζί» περί απειλής από τον ίδιο, κατοίκου που διαμαρτυρήθηκε για το νερό. Ο κ. Χαρχαλάκης δεν διαψεύδει την καταγγελία, αλλά όπως εξηγεί «δεν αποτελεί απειλή»! Κατηγορεί τον επικεφαλής της πράταξης «Όλοι Μαζί» Ζαχαρία Σουρή ότι υιοθετεί ψευδείς και ανυπόστατες αναφορές περί δήθεν έλλειψης ή προβλημάτων νερού (!) και για μία ακόμη φορά… παραδίδει «μαθήματα νομικής», όσον αφορά προφανώς την καταγγελόμενη απειλή κατοίκου των Κυθήρων. Διαβάστε όμως την δήλωση του Δημάρχου:

Αυτόκλητος υπερασπιστής των μεγαλοοφειλετών του Δήμου ο κ. Σουρής και η παράταξή του!

Απαράβατος όρος για την ορθή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου (κάθε Δήμου), είναι η πληρωμή των οφειλών και λογαριασμών, προκειμένου αυτές οι υπηρεσίες να καλύπτουν τις μεγάλες δαπάνες λειτουργίας τους. Εξάλλου γι΄ αυτό ονομάζονται ανταποδοτικές. Πρόκειται για την ύδρευση, την καθαριότητα και τον δημοτικό φωτισμό.

Τους τελευταίους 2 μήνες ο κ. Σουρής και τα διαφόρων ειδών «παπαγαλάκια» του, δυσφημίζουν ακραία το νησί μας, δημοσιεύοντας ψευδείς καταγγελίες αναφορικά με την ύδρευση, προκαλώντας και την οργή δεκάδων επαγγελματιών του τουρισμού, οι υπηρεσίες των οποίων βάλλονται και δυσφημούνται από τέτοιου είδους δημοσιεύματα, σε μια περίοδο που ο Δήμος καταβάλει άοκνες προσπάθειες για την ομαλή υδροδότηση, έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο τα προβλήματα. Για το ζήτημα της ύδρευσης, θα τοποθετηθούμε σύντομα και πολύ διεξοδικά, ωστόσο, καλό θα ήταν ο κ. Σουρής να μην υιοθετεί άκριτα ο,τιδήποτε γράφει ο καθένας στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι πολλές αναφορές περί δήθεν έλλειψης ή προβλημάτων νερού ήταν ψευδείς και ανυπόστατες (π.χ. βλάβες εσωτερικών δικτύων των οικιών για τις οποίες δεν έχει καμία ευθύνη ο Δήμος, παρουσιάστηκαν εντέχνως και σκοπίμως ως ευθύνη του Δήμου κ.λπ.).

Κυρίως, όταν κάποιος επιλέγει να καθυβρίσει τη Δημοτική Αρχή δημόσια με απαράδεκτες εκφράσεις προσβάλλοντας αιρετούς και υπαλλήλους, θα πρέπει τουλάχιστον να είναι ο ίδιος συνεπής προς τις υποχρεώσεις του στο Δήμο και να μην οφείλει χιλιάδες ευρώ στην ύδρευση, την ίδια στιγμή που κατηγορεί το Δήμο για την υπηρεσία ύδρευσης! Αυτό επιβάλει η κοινή λογική αλλά και η στοιχειώδης ηθική απέναντι στους συνεπείς συμπολίτες μας, που φροντίζουν – με κόπο και αγώνα – να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργούν κανονικά.

Τέλος, ας πληροφορηθεί ο συντάκτης των κειμένων του κ. Σουρή, ότι, η προειδοποίηση λήψης νόμιμων μέτρων, που προβλέπονται στη Νομοθεσία και στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ΔΕΝ αποτελεί «απειλή» (το γνωρίζει και ένας πρωτοετής της νομικής αυτό). Και επιπλέον, ότι, η δική μας Δημοτική Αρχή, είναι η ΜΟΝΗ που ΤΟΛΜΗΣΕ, όχι μόνο να αξιώσει την είσπραξη των επί πολλά έτη ξεχασμένων οφειλών προς το Δήμο, αλλά και να προβεί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για συστηματικούς κακοπληρωτές, οι οφειλές των οποίων δέσμευαν πολύτιμους πόρους για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες.

Συνεπώς, κανένα μάθημα ηθικής και νομιμοφροσύνης δεν πρόκειται να δεχθούμε από την παράταξη του κ. Σουρή όταν ο Δήμος και οι υπηρεσίες του εφαρμόζουν το Νόμο, προστατεύοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών δημοτών.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 2 =