charchalakis

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης τοποθετείται για την πρόσφατη αποπομπή/παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία και κρίνει ως ορθή.

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρεται στο μεγαλύτερο, όπως λέει, πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και το Κράτος. Πρόβλημα το οποίο εδράζεται στην έλλειψη παιδείας και κοινωνικής ενσυναίσθησης. Όπως, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά, είμαστε η μόνη χώρα όπου οι αρχές «εκδίδουν έγγραφα και βεβαιώσεις για πάσα νόμιμη χρήση», ενώ, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις αποζημιώσεις των πυροπλήκτων της Ηλείας το 2007, που εξελίχθηκαν σε φιάσκο, ακριβώς επειδή το Κράτος υπερεκτίμησε το αίσθημα υπευθυνότητας των πολιτών, εξαγγέλοντας οικονομικό βοήθημα μέσω υπεύθυνης δήλωσης. Την οποία συμπλήρωσαν πληττόμενοι… και μη.

Ο δήμαρχος Κυθήρων καυτηριάζει νοοτροπίες δεκαετιών που έχουν αποτυπωθεί στο συλλογικό θυμικό ως μια αναγκαιότητα ύπαρξης και προειδοποιεί πως αν δεν επέλθει η κάθαρση σε κόμματα και συνειδήσεις, «μια ζωή τα ίδια θα συζητάμε».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 18 =