Ευχαριστούμε όλους τους γείτονες, φίλους και συγχωριανούς που έτρεξαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πλάι στο σπίτι μας σε κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ. Προλάβαμε τα χειρότερα για μας αλλά και για το χωριό. Ευχαριστούμε επίσης τα παιδιά του ΔΕΔΔΗΕ και της COSMOTE για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε.

Με αφορμή αυτό το γεγονός πρέπει να αναλογιστούμε και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Να διατηρούμε τις ιδιοκτησίες μας καθαρές, ειδικά μέσα στους οικισμούς, τόσο από ξερόχορτα αλλά και από επικίνδυνα υλικά. Η γειτονιά μου φιλοξενεί εδώ και χρόνια δυο παροπλισμένα αυτοκίνητα ενώ πρόσφατα καθαρίστηκε μια χωματερή ηλικίας πέντε χρόνων. Ο γύρω χώρος είναι αδόμητος (ρέματα, οικόπεδα, δρόμοι μελλοντικοί) και η βλάστηση είναι επικίνδυνη.

Η Αγία Πελαγία έχει το προνόμιο του ρυμοτομικού σχεδίου αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν οι δρόμοι συνολικά. Έτσι απαξιώνονται περιουσίες και ταυτόχρονα μένουν ακαθάριστες για χρόνια. Είναι λοιπόν ένας καλός στόχος για την επόμενη τετραετία να δρομολογηθεί αυτό το έργο και με αφορμή αυτό που είναι σε εξέλιξη (κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης) αφού η κατασκευή δικτύων προϋποθέτει υλοποιημένους δρόμους. Όσο για το σπινθηροβόλο δίκτυο μεταφοράς ενέργειας (κολόνες), φαίνεται πως το έχουμε αποδεχθεί ως κανονικό….

Κώστας Παυλάκης

Ελένη Πρωτοψάλτη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 − six =