ποταμός κύθηρα

Ο Eξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού Κυθήρων δηλώνει την συμπαράσταση του στην απόφαση της Τοπικής κοινότητας Ποταμού – Αγίας Πελαγίας με θέμα τον εορτασμό της  εθνικής επετείου της επανάστασης του 1821.

Καλεί την Δημοτική αρχή αντί να διαγράφει την ιστορία του τόπου, να στρέψει την προσοχή της στην υλοποίηση των εξαγγελθέντων υποδομών  ( ύδρευσης, αποχέτευσης, Γήπεδο, Θέατρο. Πάρκινγκ, Αστικό , Αναπλάσεις , Παζάρι κλπ )  στην ευρύτερη περιοχή  και τα έργα που έχουν βαλτώσει.

Η προσπάθεια ακύρωσης των εκδηλώσεων  των εθνικών επετείων  στην περιοχή σημαίνει απόπειρα διαγραφής   μιας ιστορίας αιώνων.

Ενδεικτικά θυμίζουμε , τον λιθοβολισμό του άρχοντα-τυράννου τον  δωδέκατο αιώνα στον Αγιο Γεώργιο “Κολοκυθιάς”στην Αγία Πελαγία,, το γκρέμισμα των τειχών του “Πύργου” της λαομίσητης Ενετοκρατίας στον Ποταμό, την σφαγή των ευγενών  στον Αγιο Θόδωρο , την  πρώτη αγροτική επανάσταση του 1798 , τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Πάνου Κορωναίου απο τον Ελευθ.Βενιζέλο το 1911, την κήρυξη της Αυτόνομης  Διοίκησης Κυθήρων υπο τον Παναγιώτη Τσιτσίλια ,  την έδρα του ΕΑΜ στην Εθνική αντίσταση και την υπογραφή της παράδοσης των Ιταλών καραμπινιέρων στο ιστορικό εξάγωνο τραπέζι που βρίσκεται στο Κοινοτικό  μέγαρο.

Αυτή την ιστορία τιμούν οι εκδηλώσεις μνήμης και θυμίζουν τις ρίζες μας και τις παραδόσεις μας. Σε αυτή την ιστορία αναπόσπαστο κομμάτι είναι η μαθητική παρέλαση του δημοτικού σχολείου  μνήμες της οποίας διατηρούμε ολοι όσοι περάσαμε απο αυτά τα θρανία.

Ο σύλλογος μας τιμώντας την επέτειο θα καταθέσει δάφνινο στεφάνι στις 25 Μαρτίου και καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στην παρέλαση που οργανώνει το τοπικό συμβούλιο.

Για τον Εξωραϊστικό  Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμού Κυθήρων

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταύρος Μεγαλοκονόμος

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
Ποταμός Κυθήρων
12.03.2024
Email: politistikospotamou@gmail.com

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 1 =