biologikos

Εξετάζεται στις στις 5 Φεβρουαρίου 2024 η προδικαστική προσφυγή του οικονομικού φορέα «ΕΝΩΣΗ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ- ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε ΚΥΘΗΡΑ» κατά του Δήμου Κυθήρων, από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ».

Πιο συγκεκριμένα ο οικονομικός φορέας προσέφυγε κατά της υπ’ αρ. 151/18-12-2023 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων, με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό ΙΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου και κρίθηκε αποδεκτή η προσφορά του οικονομικού φορέα «ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε» ενώ απορρίφθηκε η προσφορά του.

Όπως έχει γίνει γνωστό και δημοσιεύθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ) έχει κάνει δεκτό, ήδη από τις 8 Ιανουαρίου 2024, το αίτημα αναστολής- προσωρινών μέτρων που ενσωματώθηκε στην προσφυγή του οικονομικού φορέα. Έχει αναστείλει την πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας και ιδίως την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των διαγωνιζομένων μέχρι την έκδοση απόφασης της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. επί της προσφυγής.

Η υπερασπιστική γραμμή του Δήμου απέναντι στους προσφεύγοντες

Στις 12 Ιανουαρίου του 2024 εστάλησαν στην Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ  οι απόψεις του Δήμου επί της προδικαστικής προσφυγής που αφορά το έργο καθώς και αίτημα ανάκλησης των προσωρινών μέτρων και προσδιορισμού συντομότερης ημερομηνίας εξέτασης της προσφυγής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απόψεις αυτές φέρουν υπογραφή του Δημάρχου και όχι της Οικονομικής Επιτροπής κατά της οποίας προσφεύγει ο οικονομικός φορέας. Είναι  δε άγνωστο αν τα μέλη της Ο.Ε. έχουν ενημερωθεί για την προσφυγή και αν έχουν προβεί στις ανάλογες ενέργειες σύμφωνα με τα καθήκοντά τους. Σημειώνεται επίσης ότι τα αιτήματα του Δημάρχου περί ανάκλησης των προσωρινών μέτρων – συντομότερης ημερομηνίας εξέτασης προσφυγής δεν έχουν γίνει δεκτά μεχρι σήμερα.

Στις απόψεις του Δήμου όπως αναφέρονται στο έγγραφο η προδικαστική προσφυγή του οικονομικού φορέα χαρακτηρίζεται απαράδεκτη και αβάσιμη και περιγράφονται οι λόγοι και οι ισχυρισμοί αναλυτικά.

Δημοσιεύουμε παρακάτω το έγγραφο με τις απόψεις του Δήμου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 − two =