biologikos

Στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) προσέφυγε στις 28 Δεκεμβρίου 2023 η «ΕΝΩΣΗ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε ΚΥΘΗΡΑ» κατά του Δήμου Κυθήρων όσον αφορά την διαδικασία δημοπράτησης και αξιολόγησης των προσφορών για το έργο αποχετευτικού Νοτίου Τμήματος Κυθήρων.

Η προσφεύγουσα στρέφεται κατά του Δήμου, καταγγέλοντας ότι εξαιτίας των όρων που επέλεξε να εισαγάγει σε έναν τέτοιο μεγάλο διαγωνισμό, εντέλει μόνο δύο προσφορές υποβλήθηκαν. Ο λόγοι που προβάλλει η προσφεύγουσα είναι ότι «παρανόμως απεκλείσθη η δική της τεχνική προσφορά», ενώ «παρανόμως έγινε αποδεκτή» η προσφορά του οικονομικού φορέα ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Η προσφεύγουσα αιτείται να ακυρωθεί η απόφαση 151/18-12-2023  της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων με θέμα: «Έγκριση Πρακτικού ΙΙ της δημοπρασίας του έργου «Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Νήσου Κυθήρων». Επίσης ζητά να ακυρωθεί ο αποκλεισμός της, και να αποκλεισθεί ο οικονομικός φορέας ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Τέλος η προσφεύγουσα αιτείται αναστολή εκτέλεσης τις απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής «προκειμένου να μη δημιουργηθούν μη αναστρέψιμες και πάντως δυσχερώς αναστρέψιμες νομικές καταστάσεις».

Εκδίκαση της προδικαστικής προσφυγής

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων όρισε ημερομηνία εξέτασης της προδικαστικής προσφυγής την 5η Φεβρουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι με εισήγηση του Δημάρχου Κυθήρων και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2023 ανατέθηκε σε δικηγόρο των Αθηνών να ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση αναστολής – ακύρωσης κατά της  προηγούμενης αίτησης αναστολής – ακύρωσης κατά της απόφασης της ΕΑΔΗΣΥ (υπ’ αριθ. Α 890/2023).

Αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας

Με απόφασή της χθες 8 Ιανουαρίου η ΕΑΔΗΣΥ δέχτηκε το αίτημα αναστολής – προσωρινών μέτρων που αιτήθηκε η προσφεύγουσα και ανέστειλε την πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας και ιδίως την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των διαγωνιζομένων μέχρι την έκδοση απόφασης επί της προσφυγής.

Παρακάτω τα έγγραφα της προσφυγής, του ορισμού εκδίκασής της και της αναστολής της διαγωνιστικής διαδικασίας.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − 3 =