anna-efthymiou-enstaseis-ergasiako

Βελτιώσεις σε συγκεκριμένα άρθρα του του εργασιακού νομοσχεδίου, ζητά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εργατολόγος Άννα Ευθύμιου, η οποία χθες Τρίτη 8 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, εξέφρασε τις ενστάσεις της.

Άννα Ευθυμιάδου στο ethnos.gr για εργασιακό νομοσχέδιο: «Δεν καταψηφίζω»

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε στο ethnos.gr δεν τίθεται θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου από την πλευρά της. «Πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις και ασφαλιστικές δικλείδες, τις οποίες και θα καταθέσω σήμερα στη Βουλή. Αυτές οι προτάσεις γίνονται για την βελτίωση του νομοσχεδίου», τονίζει η ίδια.

Ένα από τα σημεία με τα οποία η κυρία Ευθυμίου ζητά να υπάρξουν αλλαγές είναι η διευθέτηση της εργασίας. «Όλοι που ασχολούμαστε εμπράκτως με το εργατικό δίκαιο γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Υπάρχει σχέση εξάρτησης. Άρα, σε τυχόν κακόβουλες προθέσεις εργοδοτών, εμείς θα πρέπει να βάλουμε εκείνα τα εχέγγυα που να πούμε ότι ναι η διάταξη αυτή πρέπει να λειτουργήσει υπέρ των εργαζομένων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μια σχετική διαφωνία ως προς τη διάταξη για τις ατομικές συμβάσεις. Όπως είπε αυτές δεν πρέπει να υπερκεράσουν τις συλλογικές. «Δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στην απελευθέρωση των ατομικών συμβάσεων, δεν το δίνει το νομοσχέδιο, να μην το δώσουμε έναντι μιας βασικής αρχής, της αρχής της συλλογικότητας και της λογικής διαπραγμάτευσης», επισήμανε.

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση για τις επαναπροσλήψεις η κυρία Ευθυμίου υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προσέξουμε βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες. «Πρέπει να προσέξουμε πραγματικά μην καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στο όνομα μιας πρόσθετης αποζημίωσης», είπε και πρότεινε αυτό να γίνεται με αίτημα μόνο του εργαζόμενου και όχι του εργοδότη».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven + fifteen =