apoheteftiko kythira

Έργο ζωής και σεβασμού στο περιβάλλον και τον άνθρωπο αποτελεί το μεγάλο έργο για το αποχετευτικό του νοτίου τμήματος των Κυθήρων, που σχεδιάζεται από τον Δήμο μας.

Όμως, όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της Διοίκησης οι 2 παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε τις ανωτέρω μελέτες (αρ. απόφασης 69/2022). Ως γνωστόν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έχουν κατ’ επανάληψη διατυπώσει σε όλους τους τόνους την διαμαρτυρία τους για αδιαφανείς διαδικασίες στην λειτουργία της Οικ. Επιτροπής, αντιδημοκρατικές μεθόδους στις αποφάσεις, ή ακόμη και μη προσκόμιση των μελετών στα μέλη της Οικ. Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την ψήφιση κλπ.

Προσοχή: Το έργο αυτό όπως και άλλα σημαντικά έργα που δρομολογούνται από Δήμο και Περιφέρεια είναι στρατηγικής σημασίας και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού για πολλά – πολλά χρόνια μπροστά μας. Είναι δηλαδή έργα ζωής!

Υπάρχει βέβαια μία μερίδα του κόσμου που εκφράζει αμφιβολίες για το κόστος, την ποιότητα, τον σχεδιασμό των έργων, φωτογραφίζοντας υπερτιμολογήσειςμεθοδεύσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο μέσος Έλληνας πολίτης όταν ακούει την φράση «Δημόσια Έργα». Άλλωστε τα παραδείγματα είναι πολλά σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας (προσεχώς περισσότερες λεπτομέρειες).

Όμως γι’ αυτό υπάρχει η αντιπολίτευση (και κατ’ επέκταση όλοι εμείς οι πολίτες). Για να ασκεί πολιτικό, οικονομικό και διοικητικό έλεγχο στην συμπολίτευση. Και αν διαμαρτύρεται διά της απουσίας της στα όργανα αποφάσεων (ή και με καταψήφιση) πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο έχει εξαντλήσει το καθήκον της απέναντι στους πολίτες τότε θα πρέπει να το «ξανασκεφτεί» γιατί ο κόσμος κρίνει και οι εκλογές πλησιάζουν. Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι πιο ενεργή και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η αναφορά σε ύφος μομφής που επαναλαμβάνει με ευφυή τακτική η Δημοτική Αρχή στα δελτία Τύπου για την αποχή της αντιπολίτευσης από τις αποφάσεις, θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εκλεγμένους συμβούλους της τελευταίας διότι αν παγιωθεί η στάση της αυτή, οι εξελίξεις θα την αφήσουν οριστικά στο περιθώριο της πολιτικής ζωής των Κυθήρων.

Και επιπροσθέτως, για μερικούς βέβαια, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι σε εθνικό επίπεδο οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων αλλάζουν άρδην, και διαμορφώνεται ένας εντελώς διαφορετικός χάρτης που θα επηρεάσει και τα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Εν κατακλείδι, οι επόμενες εβδομάδες και μήνες ανεβάζουν τον πήχη στις απαιτήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Όσο θα χαράσσονται πολιτικές στο Δήμο μας, η αντιπολίτευση θα πρέπει να προτάξει μια υπεύθυνη πολιτική ελέγχου, συναντίληψης και παρέμβασης στην κατεύθυνση του Δημόσιου Συμφέροντος. Διαφορετικά κινδυνεύει υπαρξιακά, κινδυνεύουμε και εμείς από την δική της αποχή ως προς το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Στην πολιτική υπερέχουν αυτοί που προτάσσουν λόγο με επιχειρήματα και παρεμβαίνουν με κάθε θεσμικό και έννομο μέσο στις εξελίξεις.

 

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + 12 =