georgia-ktinotrofia

Ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των παλιών, ενεργοβόρων μηχανημάτων στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νικόλαος Ταγαράς, απαντώντας στην με αριθμό 18/4-10-2021 επίκαιρη ερώτηση πρώτου κύκλου του βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιου Κωτσού, με θέμα: «Δυνατότητα επιχορήγησης αγροτών εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος για συμψηφισμό παραγόμενης – καταναλισκόμενης ενέργειας», τόνισε τα ακόλουθα: «Αναφορικά δε με τη διάσταση της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, θα προωθηθούν μέτρα για την αντικατάσταση των υφιστάμενων μηχανημάτων και εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται τόσο στις γεωργικές όσο και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί σε μηχανήματα και εξοπλισμό που χαρακτηρίζονται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας, όπως ενδεικτικά είναι οι ελκυστήρες, οι θεριστικές και αλωνιστικές μηχανές, οι βαμβακοσυλλέκτες και σπαρτικές μηχανές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οι αρμεκτικές μηχανές, οι εκκολαπτικές μηχανές, τα μηχανήματα καθαρισμού και οι ταΐστρες στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Δράσεις μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης

Ο κ. Ταγαράς προανήγγειλε επίσης πως στις αρχές του 2022 προβλέπεται ήδη η προκήρυξη νέας δράσης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), στην οποία, μεταξύ άλλων επιλέξιμων επενδύσεων, θα είναι επιλέξιμη η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τις ανάγκες της ενεργειακής εκμετάλλευσης, ώστε να συμβάλλουν στην αειφορία του περιβάλλοντος και στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις για την κλιματική κρίση-αλλαγή, καθώς και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδοτήσεων της εκμετάλλευσης.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − twelve =